20.7.09

Red, part 2

Something more to Project Spectrum's red period:
Revontuli ( The Northern Lights) shawl from Ulla (Finnish knitting magazine on the web), yarn from Estonia and 5,5 mm circular bambu needles. My grandma ordered this and now it will go as a name day present to one of her cousins.

Kuudes Revontuleni valmistui pari päivää sitten ja eilen ehdin sitä onneksi kuvaamaan. Tänään ei sää suosi ulkona kuvaamista, kun vettä on tullut koko päivän. Tämäkin Revontuli on tehty vironvillasta ja 5,5 mm bambupyöröillä ja muuten ohjeen mukaan, mutta kaikissa lisäyksissä vain otin langan puikolle enkä kiertänyt sitä mitenkään. Tykkään tehdä tätä "reikäisempää" versiota, koska se on vähän nopeampaa kuin ihan ohjeen mukaisilla lisäyksillä tekeminen. Lankaa meni 175 grammaa ja loppukerästä aloitin jo baskeria. Koitan soveltaa mummuni pitsisukkien mallineuletta baskeriin. Samainen mummu vie tämän huivin serkulleen nimipäivälahjaksi tällä viikolla. Mummuni tilasi tämän huivin varmaan jo keväällä ja silloin valitsimme sopivan langan. Heinäkuun alussa mummuni alkoi kysellä, että valmistuukohan huivi Kirstinpäiväksi :) Tämän Revontulen olisin voinut kyllä itsekin pitää, aikas lailla minun värit.

5 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Olet oikeassa, tuo reikäisempi versio näyttää oikein hyvältä. Ja niitä kierrettyjä lisäyksiä on hidas tehdä. Musta tuntuu, että mulla on puikotkin jotenkin tylsäpäiset...

Onko kaikki Revontulet viety sulta käsistä vai onko itsellesi jäänyt edes yksi?

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Kauniin värinen! Tuo malli on kyllä aivan ihana.

Mari kirjoitti...

Ellimelli, yhtäkään Revontulta ei itselläni ole vielä :) Sen ekan tein ihan muuten vaan ja sehän päätyi tuonne rajan taa. Sen jälkeen tekemäni Revontulet ovat kaikki olleet tilattuja. Tilausjonossa on edelleen kolme Revontulta ja ehkä sitten teen itsellenikin.

Mammutin jälkeläinen, olet niin oikeassa :) Malli on ihana ja tämä väritys kaunis. Ehkäpä koitan etsiä tälläistä lankaa lisää, JOS joskus vaikka saisin itsellenikin tämän huivin tehtyä.

Ellimelli kirjoitti...

Hih :-). Toivottavasti et ehdi kyllästyä malliin ennen kuin saat itsellesikin oman huivin.

Mari kirjoitti...

Kyllä näissä mielenkiinto pysyy yllä, kun tekee erivärisiä huiveja ja tästä raidoittuvasta langasta. Yksiväristen tekeminen voisi olla puuduttavampaa, koska näissä värinvaihtumiset innostaa aina tekeen pari kerrosta vielä... ja vielä :)