12.7.09

Loma

Kun käsityöläinen lähtee lomalle, niin mukaan pakataan tietysti tarkkaan harkitut lomakäsityöt ja tiedot kohteen lankakaupoista ja muista käsityöläiselle sopivista riennoista. Näin toimin minäkin, vaikka lähdin vain parin päivän lomalle ja pysyin senkin aikaa kotimaassa. Käsitöiden kannalta loma oli varsin onnistunut. Ja oli se muutenkin onnistunut :)

Lomakäsityönä oli kuudes Revontuli-huivi ja pitsisukat mummuni ohjeella eli Meeri-sukat. Project Spectrumin värinä kun on nyt punainen, niin Revontulien tilausjonosta valitsin punaisimman huivin seuraavaksi tehtäväksi. Vain yhden käsityön kanssa en "uskaltanut" matkaan lähteä, joten siksi mukaan lähti myös kerä sukkalankaa ja sekin Spectrumin teeman mukaan punaista ja kesäistä. Molempia aloitin junassa matkalla Tampereelta Jyväskylään, molempia neuloin perillä ja huivia jatkoin paluumatkalla Jyväskylästä Turkuun. Eli tämän verran ne edistyivät kolmessa päivässä. Päiviin mahtui paljon muutakin ja sen vuoksi varsinkin huivin edistymiseen olen oikein tyytyväinen. Sukan tekele oli niitä hetkiä varten, kun en jaksanut enää keskittyä huiviin eli se ns. kapakkaneule :) Lomalla pitää mielestäni olla mukana sekä helppo että vähän vaativampi neule. Junassa oli aikaa keskittyä lukemaan kaaviota, mutta ystävän luona löhöillessä ja viiniä nauttiessa ei kaavioita ehtinyt katsella. Joskus olen kuskannut matkakäsityönä villahousujen tekelettä eli hahtuvalankakiekkoja ja se ei ole ollut ollenkaan hyvä valinta, koska hahtuvakiekot vievät paljon tilaa reissukassissa. Mieluummin siis pienet sievät kerät mukaan, koska paluumatkalla lankaa on taatusti enemmän...

Olin etukäteen kirjoittanut ylös Jyväskylän lankakauppojen ja keskustan kirppareiden osoitteet. Pitkäksi venähtäneen illan jälkeen en kuitenkaan jaksanut kovin ajoissa kaupungille suunnata ja ehdin katsastaa vain pari lankakauppaa. Niin ja Anttilan lankaosastolle oli ns. pakko mennä loppuillasta, syy selviää myöhemmin :)
Olen lupautunut testineulomaan yhden sukkamallin ja sitä varten tarvitsin ohuemmat sukkapuikot. Samalla tuli ostettua testineulontaan myös lankaa eli tuo Regia Bamboo. Pyörittelin Pikkulinnassa lankakeriä käsissäni enkä millään meinannut osata valita, mitä lankaa ostaisin. Halusin langan, jota en ole ennen neulonut ja se ei saanut olla selkeästi raidoittuvaa ja värin piti olla sellainen, että voisin siitä tehtyjä sukkia käyttää itse. Kuvassa tuo Regia Bamboo näyttää vähän siniseltä enkä tiedä, että voinko sittenkään käyttää siitä neulottuja sukkia itse. Sitä paitsi aloitin testineulonnan langalla, joka on pyörinyt lankalaatikossa ainakin kolme vuotta.
Fabelit ostin Pellavainen-nimisestä liikkeestä. Siellä oli hyllyllinen Dropsin lankoja ja kun en ole ennen Fabelia neulonut, niin nappasin sitä pari kerää mukaan. Väri valikoitui Spectrumin punaisen teeman mukaan. Takaisin päin kävellessä ehdin katsastamaan myös Ekolo-liikkeen, jonka lanka-anti rajoittuu kotimaiseen luomuhahtuvalankaan, mutta jossa on tajuton määrä kaikkea muuta ihanaa. Testiin lähti mm. luomulaatuista inkiväärilimsaa ja soijan tapaan käytettävää hamppukastiketta.

Satuin olemaan kaupungissa erittäin sopivaan aikaan, sillä Kipakat kokoontuivat juuri siellä ollessani. Onneksi muistin tarkistaa paikalliset käsityötapaamiset juuri ennen reissuun lähtöä. Etsin siis Elosen kahvilan ja sieltä yläkerrasta lankakerät ja niiden kanssa siellä istuneen Milliinin Värinä käsissä-blogista. Pian paikalla saapuivat myös Neulova Lehmä, Langanpätkiä ja Mette Soft side of life-blogista. Sekä yksi blogiton, jonka nimen jo valitettavasti unohdin. Nuo blogien nimet kirjoitin ylös, koska arvasin, etten muuten niitä muistaisi. KIITOS, oli erittäin mukava viettää iltaa teidän kanssanne! Paikalle pöllähtänyt vierailija otettiin erittäin lämpimästi vastaan ja illan päätteeksi minut opastettiin lähes majapaikkani ovelle saakka. Tätä ennen tosin sain opastuksen sinne Anttilan lankaosastolle :) Kahvila menikin kiinni jo kahdeksalta ja bussia odotellessa oli sopivasti aikaa mennä katsomaan Novitan uutuuslankoja Anttilaan. Noro-kopio Puro ei oikein innostanut, Pom Pom-pompulalankaa voisin ehkä testata ja Nalle Marjaretket oli ihan kivoja. Mitään näistä en kuitenkaan ostanut, mutta mukaan lähti kerä mustaa Nallea tarjouskorista ja alessa ollut värjäysväri. Mitään sen suurempaa suunnitelmaa tuolle värille ei ole, mutta kun halvalla sai. Ehkä värjään sillä Springtime Swirlin sitten kun se joskus ehkä valmistuu. Pahasti on muut neulomukset menneet sen ohi. Puna-pinkki Revontuli pitäisi tehdä Kirstin päiväksi, mutta jo muutaman päivän päästä pitäisi olla pari muuta huivia tehtynä. Ne tosin neulon helpolla *langankierto, kaksi yhteen* mallilla ja kympin puikoilla. Asiakas halusi sopivan huivin korjauttamaansa pukuun, mutta ei osannut väriä päättää ihan täysin. Niinpä päätin tehdä monta vaihtoehtoa ja niitä nyt sitten koitan kilkutella pikapikaa.

P.S. myös muutama neule/virkkuugraffiti matkasi mukanani Keski-Suomeen ja sinne jäi.

7 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Mä ostin Tallinnasta Käsitöökamberista (menikö tuo oikein?) sateenkaariraidoittuvaa villalankaa. Aluksi meinasin, että teen sukat, mutta raidoista tulee niin leveät, ettei sukissa toimisi. Siispä esimerkkisi ohjaamana ajattelin tehdä ensimmäisen Revontuli-huivini!

Ja kiitos lankakauppavinkeistä. Milloinkas muuten olisit tulossa Tapion kauppaan :-)?

Villasukka kirjoitti...

Silloin 2.8. Särkänniemessä on varmasti paljon kehrääjiä, ainakin Ravelryssä on jo suunniteltu tuloa urakalla. Kiva oli nähdä!

Mari kirjoitti...

Ellimelli, sateenkaarilanka sopii loistavasti Revontuleen :) Petra osti sitä keväällä Narvan reissun aikana ja aloitti paluumatkalla siitä Revontulen. Kun jostain syystä mulla sattui taas kerran olemaan se ohje mukana :) Sehän kuuluu jo oleellisena osana mun reissuvarustukseen. Seinäjoen Käsityömessut syksyllä olisi tarkoitus saada sopimaan kalenteriini ja silloin voisi ehtiä myös Tapion kauppaan. Ja Kauhavan Kangas-Aittaan ja mitäs muuta siellä pitäisi nähdä :)

Villasukka, pitääpä seurata Ravelrystä tuotakin asiaa. Menin siis lopulta liittymään siihenkin pitkän harkinnan jälkeen. Sitä kautta myös tuo sukkaohje tuli testattavaksi, kun tungin itseni heti testineulojaksi.

Ellimelli kirjoitti...

Millä kokoonpanolla olet tulossa käsityömessuille?

Mari kirjoitti...

En tiedä vielä :) Luultavasti perjantai on silloin mulle ainoa vaihtoehto ja todennäköisesti meidän perheen naiset suuntaa sinne yhdessä.

Ellimelli kirjoitti...

En ole vielä tsekannut messujen ajankohtaa, mutta mikäli olemme maisemissa, meiltäkin löytyy patjamajoitusta.

Mari kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta! Mutta käyn varmaan ihan vain päiväseltään siellä. Messut on lokakuun eka viikonloppu.