30.12.08

Valmistuneita

Ahkeroin töitä lähes jouluaattoon saakka, sen jälkeen olen ahkeroinut keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Kustaa Vilkunan Vuotuisessa ajantiedossakin on jokin sanonta, että keskeneräiset pitää tehdä valmiiksi ennen vuoden loppumista. Toista tuosta opuksesta löytyvää sanontaa en noudattanut. Sieltä meinaan löytyy ohje, että Tapaninpäivänä sai vain Hailuodossa ottaa "kudelman" esiin. Muualla maassa ilmeisesti saisi ottaa kudelman käsiinsä vasta pyhien jälkeen :)

Jo ennen aattoa valmistui ystäväni tilaama Revontuli


Ystäväni näki ensimmäisen tekemäni Revontuli-huivin ja halusi itselleen samanlaisen. Toiveen hän esitti elo-syyskuun vaihteessa ja nyt sitten vihdoinkin sain hänen huivin valmiiksi. Sopivaa lankaa löytyi varastosta ja tässä on ihan ystäväni värit :) Vironvillaa noin 175 grammaa, bambupyöröt nro 5,5 ja ihan ohjeen mukaan tehty. Tykkään! Koskahan saisin itselleni tehtyä Revontuli-huivin? Lankaa sitä varten on ostettu jo moneen kertaa :)

Jo kesällä aloitettu Feather and Fan

Tarkoituksena oli käyttää kaikki "epämääräiset" nyttyrät kasvivärjättyjä lankoja. Mutta en kyennyt yhdistämään kaikkia värejä, joten lopulta valitsin tähän hyvinkin tarkkaan nuo langat ja välillä purin muutaman raidan pois, kun ei miellyttänyt silmää. Lankaa meni 170 grammaa, 5,5 mm bambupuikot ja ohje esim. täällä. Kuvassa huivi on pesemättä ja pingottamatta.


Muita valmistuneita en ole ehtinyt kuvaamaan. Meeri-kämmekkäiden kaveriksi tein samasta langasta Hyrrä-baskerin. Lankaa riitti vielä kahteen virkattuun kukkaan, jotka voi sitten laittaa baskeriin koristeeksi. Koitan muistaa kuvata tämän setin. Samaisesta vironvillasta olin tehnyt ensimmäisen Revontuli-huivin ja nyt sitten tuli se lanka käytettyä loppuun. Eräällä bussimatkalla aloittamani vauvan sukat sain valmiiksi Tapaninpäivän kyläilyreissulla ja samantien aloitin aikuisten sukat hyvinmarinoidusta Regia-langasta. Marraskuussa aloitetut S-kokoiset hahtuvahousut valmistui myöskin ja menevät tietty puotiini myyntiin.

Yllämainittujen Regia-sukkien lisäksi kesken on ainakin punaiset karvalapaset. Toisesta lapasesta on tehty ranteen resori eli aikas paljon puuttuu. Sagittaria-huivin tekeleen unohdin valitettavasti Turun kotiini enkä sitä nyt ehdi tehdä valmiiksi ennen vuoden vaihtumista. Hyvää neulomisaikaa minulla taitaa olla ihan vuoden viimeisille minuuteille saakka. Lupauduin vapaaehtoiseksi työläiseksi SwingTeamin Late Night Jump-tanssileirille. Tyrkytin itseäni lipunmyyjäksi New Year's Shakedown-iltaan, mutta tarjottiinkin mahdollisuutta päivystää leirin pääpaikassa. Ja koska tästä voi saada jopa varsin kivan "palkkion", niin lupauduin sinne ja siellä varmaan viiteen tuntiin mahtuu jokin rauhaisa hetki neulonnallekin. Samalla saan välteltyä perinteista uudenvuoden juhlintaa, joka ei kiinnosta yhtään.

Ai juu, neulomisen lisäksi olen saanut myös ommeltua. Olin tänään ja eilen äitini kanssa hänen ompelimossa. Oikeasti olisi pitänyt paikata työhaalareita, jotka pitäisi olla paikattuna heti loppiaisen jälkeen. Mutta teinkin isälleni kauluspaidan, jonka aloitin varmaan jo toukokuussa. Sovituksen jälkeen paita oli unohtunut keskeneräisenä kotiin ja nyt löytyi joulusiivouksen yhteydessä. Ei vielä ihan suju tuo miesten kauluspaidan teko, mutta sitkeästi yritän. Leikkasin seuraavan paidan armaalle miehelleni. Sama kaava kuin Tähtipaidassa, mutta tähän seuraavaan tulee etukappaleisiin valkoiset kaitaleet pystysuoraan. Hioista jätän mansetit pois ja teen ihan tavalliset suorat hihat. Meni vähän hermo mansettien kanssa tuossa isäni paidassa :) Plus että mies kuitenkin käyttää tuota paitaa aina auki, silleen takkimaisesti ja silloin mielestäni hiat saa olla ihan tavikset.


1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Onpa sinulla ollut kiirettä ompelurintamalla.