17.12.08

Lankaostoksia

Kuvassa on langat, jotka ostin viimeisimmältä Sortavalan reissulta. Sortavalassa on ehkä noin vuoden verran ollut lankakauppa, jossa kerät on ihan hyllyssä hipelöitävissä eikä lukkojen takana vitriinissä. Tämä puoti on vain vähän hankala löytää ja se on ollut kiinni aina, kun olen ovella käynyt. Nyt kuitenkin onnisti ja pääsin katsastamaan puodin tarjonnan. Lankaa on yhden hyllykön verran. Kaikki eivät ole halpoja, mutta hauskoja lankoja sieltä kyllä löytyy. Samassa kaupassa olisi vetoketjuja, helmiä, ristipistotarvikkeita ja varmaan jotain muutakin vielä.
Kaksi ruskehtavaa kerää on kamelinkarvalankaa. Tai niin ainakin seloste väittää. Olen joskus ostanut pätkävärjättyä lankaa, joka venäjänkielisen tekstin mukaan oli tavisvillaa ja kashmirvillaa. Englanninkielisessä selosteessa olikin tavisvillaa ja keinokuitua :) Kamelinkarvalankaa on kerässä 100 g eli 200 metriä. En tiedä, mitä tästä tekis. Muita värejä ei ollut ja ehkä en halua tätä mihinkään muuhun lankaan yhdistää. Ehkäpä jokin huivi. Kerä maksoi 100 ruplaa eli vähän vajaa kolme euroa.
Puna-valkoinen pampulalanka on nimeltään Ralf ja se on Itävallasta. Tässäkin langassa on mukamas puolet villaa, vähän epäilen. Tätä lankaa oli yksi ainoa kerä ja pakkohan minun olisi yksinäinen lankakerä pelastaa. Hintaa 50 gramman kerällä 50 ruplaa eli noin 1,5 euroa.

Nämä ostokset onneksi kirjaantuivat marraskuun puolelle. Nyt joulukuussa olen ostanut 150 g punakirjavaa Nallea ystävän sukkia varten ja 50 grammaa jotain lankaa, kun piti sekin yksinäinen kerä pelastaa PiikkoPirran ale-laarista :)

Töissä eli siis ompeluksissa on kaamea kiire. Huristelen verhoja ja valtava kasa työhaalareita odottaa paikkaamista. Jos ensi viikon pitäisi lomaa ja sitten välipäivinä taas huhkisi töissä. Mies kaipaa uutta keikkapaitaa ja ainakin kahteen paitaan olisi kankaat valmiinakin.

Neulomukset on olleet vähissä. Eilen kyllä aloitin pieniä villasukkia, kun tarvitsin noin puolen tunnin bussimatkalle jonkin käsityön. Ja neuloinhan minä sitä sukkaa taas baarissa. Tosin vasta keikan jälkeen, kun soittajapojat roudasivat soittimiaan ja höpisivät, niin minä istuin vieressä neulomassa :)

Ei kommentteja: