6.6.08

Käsilaukun tuunaus

Alkutilanne oli tämä:

Katsoin useammalla kerralla Nokian Fida-kirpparilla tätä meikkilaukkua. Ulkonäkö miellytti, mutta sisältä meikkilaukku oli töhryinen. Lopulta sen ostin, kun hintaa oli huimat 80 senttiä ja ajattelin päällystää tuo pohjaosan jollain. Pohjan verhoilua näprätessä tuli muutama idea mieleen ja näpräys laajeni myös laukun toisen puolen tuunaamiseen. Pääsin vihdoinkin käyttämään kauan sitten lahjaksi saatua kuumaliimapistoolia. Sen käyttö ei ihan heti ollut hallussa ja senkin vuoksi laukun sisukseen tuli vähän lisää näpräämistä, kun peitin liimajälkiä.

Tälläinen siitä sitten tuli:


Kun olin pohjan verhoillut tuolla pilkullisella kankaalla, niin kansiosa kaipasi jotain verhoilua myös. Aluksi ajattelin laittaa vain pari pilkkukankaasta tehtyä ruusuketta siihen, mutta näytti jotenkin vaisulta. Samaan aikaan tämän laukkutuunauksen kanssa ompelin miehelle paitaa vohvelikankaan tapaisesta ja mieleni teki ihan mahdottomasti kirjoa paitaan jotain. Mutta laitoinkin samaa vohvelikankaan tapaista tuohon laukun kansiosaan ja tein siihen teinimäisen kirjailun :) Peilissä oli halkeama, jonka väritin punaisella tussilla ja toiseen reunaan piirsin sydämen. Kunhan löydän lasille tarkoitetun mustan rajausvärin, niin rajaan nuo punaiset kuviot vielä.

Tässä vielä kuva vähän lähempää:

Tuon kantta ja pohjaa yhdistävän kappaleen yläreunassa on pätkä pitsikuminauhaa, joka peittää rumaa liimausjälkeä. Pitsikuminauhan päihin tökkäsin vielä pienet mytyt mustaa kimallelankaa. Oikeassa reunassa on ruusuke, jossa on nappi keskellä. Samanlaisen ruusukkeen kiinnitin laukun päällipuolelta löytyneen pienen tahran päälle. Napiton ruusuke on kyhätty kotona kasaan pikavauhtia. Kangasta ei enää paljon ollut eikä yhtäkään nappia kotona. Laukku piti silti saada äkkiä valmiiksi, joten huitaisin ruusukkeen kasaan ja sen keskelle tein pari pistoa mustalla kimallelangalla.

Nyt pitäisi vielä saada tämän käyttöön :)

3 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Aivan ihana! Minä en ikimaailmassa olisi osannut tehdää tuollaista vuorausta. Tosi siisti!

TiinaR kirjoitti...

Kivasti tuunattu :)

Mari kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!
Sarille voin paljastaa, että laukussa on irtopohja. Sivuilla kiertävän kankaan alareuna jäi siis irtopohjan alle. Irtopohja on paksua pahvia ja siinä sai kankaan liimattua näppärästi "nurjalle" piiloon.