25.9.09

Ihan vain yksi kerä piti ostaa...

ja tässä on tulos :) Lähdin hakemaan mustaa lankaa verkkokassin virkkaamista varten ja alunperin piti äkkiä napata joku kerä Anttilasta. Mutta kun en sieltä mitään mieleistäni löytänyt niin lähdin PiikkoPirtaan ja sekosin ale-lankalaarien äärellä. Alimpana on se, mitä lähdin ostamaan eli mustaa, merseroitua puuvillalankaa. Sen yläpuolella Katia Colibri-lankaa, josta ehkä tulee huivi tai hihatin itselle. Mustien lankojen yläpuolella kimallelankoja kahta eri laatua ja niiden yläpuolella Katia Samoa-lankaa, josta voisi tulla jonkinlainen huivi, mutta ei ainakaan itselleni. Ylimpänä Katia Big Snow-pampulalankaa, josta teen varmaan huiveja lahjaksi. Kaikki heräteostokset olivat siis ale-lankoja. Samoa maksoi vain 0,50 e/kerä, kimalteet ja Colibri olivat euron kerä ja pampulalanka noin 7 e/kerä.

Kröhöm, tämä ei jäänyt tähän, vaan parin päivän päästä menin ostamaan lisää. Oli ihan pakko, koska verkkokassiin ei riittänytkään yksi kerä. Lisäksi oli jäänyt vähän mietityttämään, että olisiko sittenkin pitänyt ostaa sitä halpaa bambulankaa. Bambulangat olivat kuitenkin jo menneet ja muutenkin ale-korit kovasti tyhjentyneet. Sain kuitenkin lisää haluamiani kimallelankoja ja Samoa-lankaa tuli ostettua toisenkin värisenä. Ale-koreihin oli lisätty uusia tarjouslankoja, mutta kiskoin itseni kaupasta ulos etten niitäkin innostuisi hamstraamaan. Mutta menkää te muut katsomaan, jos ale-lankoja vielä on jäljellä :) Minä keskityn nyt tuhoamaan näitä hamstraamiani lankoja. Tekeillä on lahjaväkerryksiä, joista en ihan vielä paljasta mitään.

19.9.09

Blue, part 1

First ones for Project Spectrum's blue period. Under my hand is beret :)

Kesäkuun lopussa neuloin sinisävyisen Revontulen, joka meni eräälle ystävälleni. Koska lankaa jäi ja ystäväni kaipaili muitakin asusteita, niin neuloin vielä kämmekkäät ja baskerin. Molemmissa on käytetty sitä samaa mallineuletta, jota aina neulon sukkiin ja jonka mummuni on minulle opettanut. Kämmekkäiden malli alkaa olla hallussa, baskerin ohjetta pitää vielä säätää.

6.9.09

Project Spectrum Blue

Some days ago started new and last period of Project Spectrum . Colour is now blue, compass point west, material glass, season autumn and element water. Again I picked some theme pics and found some theme words more.

BLUE - sky, water, jeans, feeling blue, blues music, shades of blue and velvet

WEST - wild wild west :)

GLASS - transparent

AUTUMN - colourful leaves, rain, warm wool

WATER - lakes, rivers, sea, shades of blue, green and brown, transparent, rain

5.9.09

Elokuun langankulutus

Elokuussa valmistuneet työt on helppo raportoida: 2 x Revontuli, 2 x tiskikukka ja 11 x neulegraffiti. Lankaa näihin kului yhteensä 536 grammaa. Langanosto pysyi kurissa ihan kuun viimeisiin päiviin saakka. Sortavalan reissusta tuli ostettua 400 grammaa mustaa karvalankaa. Myin lankaa 2740 grammaa ja lankavarasto olisi pienentynyt kivasti, jos en olisi "perinyt" kummitädin äidin lankavarastoa. Ihania, hyvin marinoituja lankoja! Mutta niitä on PALJON! Menee aikaa ennenkuin saan käytyä ne läpi.

Red, part 3

Something more to Project Spectrum's red period: two dishclothes...

... and once again Revontuli-shawl

Tiskikukkien ohje on täältä ja tykästyin malliin kovasti. Kuvassa on tosiaan kaksi tiskikukkasta ja luonnossa ne ovat erivärisetkin, mutta kuvassa ei erotu, että toinen on punainen ja toinen puna-oranssi. Näitä varmaan pidän ihan vain koristeena. Kunhan niitä on tarpeeksi, niin voin asetella niitä riviin tiskipöydälle :)
Puna-musta Revontuli on seitsemäs tekemäni samalla mallilla ja elokuun aikana valmistui se kahdeksaskin. Yhdeksäs on työn alla ja sitten on ehkä kaksi vielä jonossa. Jonossa olevista toiseen en kyllä ole vielä etsinyt lankaa ja pahasti pelkään, että täydellistä lankaa ei varastosta löydy. Tosin vironvillavarastoni yllättää joskus minutkin :) Kun on monta vuotta kerännyt sinne lankaa, niin ihan kaikkia ei aina muista.