6.9.18

Elokuun langat

Elokuussa valmistui muutama pidempään kesken ollut neule ja muutoinkin langan kuluttaminen oli taas parempaa kuin edellisessä kuussa. Pääsin lähes tavoitteeseeni kuluttaa kilon lankaa kuukaudessa. Tein yhteensä 16 käsityötä, joihin kului 945 grammaa lankaa. Ehkä olisi taas pitänyt loppukuusta pikaisesti neuloa jokin pipo, että olisin päässyt langan kulutuksessa kiloon :) Mutta päähineitä valmistui jo muutoinkin useampi, joten eiköhän niitä ollut ihan riittävästi. Pienempiin osiin jaettuna langan kuluttamiseni näyttää tältä:
2 x lasten v.pun.raidalliset sukat 95 g
2 x virkatut patalappu 80 g
1 x saippuapussi 10 g
Villapesupinnat-huivi 180 g
Meet me in the middle -huivi 125 g
Zima-ohjeella baskeri 50 g
8 x joustinneulepipo 405 g

Tässä on suurin osa heinäkuun aikana valmistuneista joustinneulepipoista. Kaikissa on käytetty jämälankoja ja aika monta jämänyttyrää näihin sainkin upotettua. Kaikki ovat menossa lahjoitukseen.

Käsityötavoitteista kilon langankulutus oli siis lähellä, mutta ei ihan täyttynyt. Lasten sukkia neuloin myyntiin eli se tavoite täyttyi, mutta taas jäi täyttämättä tavoite aikuisten sukkien neulomisesti myyntiin ja jonkin isomman lahjoitusneuleen neulomisesta. Kaikissa tavoitteissani olen kuitenkin vähän edellä aikataulussa, joten vielä ei ole kirittävää, että tavoitteeni vuoden aikana täyttyisivät. Tarkoitus on ollut myös kuluttaa vuoden jokaisena päivänä loppuun yksi kerä lankaa. Keväällä laskeskelin tuota tavoitetta ja silloin se oli ihan hyvällä mallilla. Nyt koitin taas laskea, mutta sekosin laskuissani :) Täytyy laskeskella paremmalla ajalla uudelleen, mutta todennäköisesti siitä tavoitteesta olen vähän jäljessä. Tuollaisia jämälankapipoja neulomalla äkkiä kyllä saan kirittyä tavoitetta kiinni ja sitä jämälankaahan minulla riittää...

5.9.18

70. jakso videopodcastia

Tällä kertaa juttelen neulomusten lisäksi vähän myös ompelusta. Lisäksi on ajankohtaisia käsityöasioita, lankatilastojani ja lopun höpinässä mm. lukemisesta ja kirjoista asiaa.



Mistä minut löytää
Marin kässäpäivis –blogi
Mamilda-blogi
Knittag-blogi
Marin kässäpäivis Facebookissa
Suomalaiset neulepodcastit –ryhmä Facebookissa:
Marin kässäpäivis –ryhmä Ravelryssa
Marin kässäpäivis –keskusteluketju Ravelryssa
Ravelryssa olen Mamilda-nimellä ja muualta somesta löydyn yritykseni nimellä eli Formamma
Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: annamari@hotmail.com

Osallistu podcastini 2 v -arvontaan:
Arvontaketju Ravelryssa
Jakso nro 67 Youtubessa
Jakso nro 67 Facebookissa, Suomalaiset neulepodcastit -ryhmässä

Jaksossa mainitut ohjeet
Meet me in the middle -huivi
Liplatus-huivi
Kindness-huivi
One row lace scarf

Jaksossa mainitut KALit yms
Jämis KAL, Marin kässäpäivis -podcast
Koko vuosi hyvää tehden, Heivatut kudelmat -podcast
Riikka KAL, Palasia arjestamme -podcast
Ethereal Bliss KAL, Villasukkamurmeli-podcast
Kaappi MAL, Pieni käsityökori -podcast
Tour de Shawl
Villapesusukat KAL, Villapesuohjelma-podcast

Muut mainitut podcastit
Koukuttajan kootut
Arkinen neulepodcast
Arteeni

Muuta mainittua
Langanostolakkokisailu-keskusteluketju
Syysvaihto
Kutookutoo-blogi
Book Beat
Karkkipäivä-blogin Book Beat -postaus ja tarjouskoodi
Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue

4.9.18

Heinäkuun langat

Kun tuossa tilastoin elokuun käsitöitä ja lankavaraston muutoksia, niin huomasin, että heinäkuukin on vielä tänne blogiin kirjaamatta. Yksi syy kirjaamattomuuten on varmaan se, etten ole mistään valmistuneista käsitöistä ottanut kuvia ja tuntuu hölmöltä tehdä postaus ilman kuvia. Onneksi sentään olen kännykällä räpsinyt kuvia Instassa jaettavaksi, niin niistä löytyy jotain tähän kuvituskuviksi sopivaa :)

Tawashi-pesusieniä on moni muu tehnyt jo pidemmän aikaa, mutta minä innostuin nyt vasta :)

Heinäkuussa valmistui 24 erilaista, langasta tehtyä käsityötä. Suurin osa oli aika pieniä, koska kokonaisuudessaan käytin lankaa vain 490 grammaa. En siis edes puolta kiloa ja tavoitteena on käyttää kilo lankaa kuukaudessa! Vajaa puoli kiloa lankaa meni näihin:
5 x virkattu patalappu (diagonal hotpad) 180 g
10 x tawashi-pesusieni 115 g
7 x saippuapussi 45 g
2 x sin-harm-raidoittuvat lasten sukat 100 g
1 x v.pun raidalliset lasten sukat 50 g

Kokeilin ensin sekä virkatun että neulotun saippuapussin tekoa ja kuvassa on ensimmäiset kappaleet niitä. Tykästyin enemmän neulottuun saippuapussiin ja parantelin kuvassa näkyvää ensimmäistä versiota niin, ettei lopuksi tarvinnut ommella/virkata yhtäkään saumaa kiinni :)

Onneksi uutta lankaa ei tullut varastoon yhtään, joten lähes puoli kiloa lankavarastoni keveni kuitenkin heinäkuun aikana. Kuukausittaisista käsityötavoitteistani täyttyi lasten villasukkien neulominen myyntiin, mutta yksiäkään aikuisten sukkia en neulonut myyntiin. Onneksi olen niitä tehnyt alkuvuodesta enemmän, joten edelleen olen vähän edellä aikatauluani neuloa joka kuukausi myyntiin yhdet aikuisten ja yhdet lasten sukat. Heinäkuussa en myöskään neulonut lahjoitukseen mitään, mutta näitäkin olen tehnyt enemmän alkuvuonna ja olen siinäkin aikataulussani edellä. Heinäkuu taisi olla lomakuukausi myös käsitöiden osalta :)