3.7.06

Hellurei!

Taas on aikaa vierähtänyt, mutta nyt helteellä näköjään ehdin naputtamaan konettakin taas. Oikeasti ehtiminen johtuu kyllä lomasta, joka alkoi pari päivää sitten ja kestää pari viikkoa. Tosin koko loman ajan olen pitämässä käsitöiden myyntinäyttelyäni Nokialla, mutta sekin tuntuu lomalta. Ja on ainakin vaihtelua normaalille palkkatyölle. Näyttelyn pitämisen lomassa ehdin varmasti neuloa ja suunnitella tulevia neulomuksia. Edelleen on tavoitteena tyhjentää varastosta lankoja ennenkuin saan ostaa uusia. Mutta mutta... Turun Keskiaikamarkkinoilta tarttui mukaan reilu kilo hahtuvalankaa. Sitä tarvin tietysti ihan vain firman tarpeisiin, joten sitä ei tarvitse laskea omiin lankoihin. Seli seli :)
Työn alla on mm. virolaisesta hahtuvalangasta punertavat vaippahousut, kimallelangasta semmoinen hihakas itselle, pastellisävyisestä kimallelangasta huivi ja koruja, Seitsemästä Veljeksestä patenttineuleella kaulahuivi, jne... Yhdet punertavat hahtuvahousut sain jo valmiiksi ja nyt on siis toiset työn alla. Tuo hihakas on se sellainen vaatekappale, jossa on vain hiat ja kapea selkäkappale. Siihen ostin kimaltavaa mustaa lankaa kerran Turun käsityötreffeiltä ja ystävän ponchosta ylijäänytta puuvillalankaa löytyi kimalteelle kaveriksi kaapista. Pastellisävyisestä kimallelangasta tein jo yhden pitkän huivin helmineuletta kasin puikoilla. Kerän lopusta olen virkannut kaulakoruja ja rintakoruja. Ja tuon talvisen huivin seiskaveikasta aloitin joskus huhtikuussa, mutta se edistyy melkoisen hitaasti. Niin ja nytkin on vieressä yksi keskeneräinen työ eli lapsen baskeri ja lankana on muistaakseni Ibiza.
Näyttelyä pystyttäessäni jäin tutkimaan kirjovirkattuja kasseja, joita tein useita yhteen menoon tuossa pari vuotta sitten. Tuli ihan ikävä niiden virkkaamista, koska se oli niin mukavaa puuhaa. Jospa joskus taas ehtisin niitäkin virkkaamaan. Viime päivinä on muutenkin tuntunut, että enää en ehdi tehdä mitään kivoja käsitöitä. Taitaa aika mennä pakollisten tekemiseen ja tässä koneella oleiluun :)