26.11.08

Lapastelua

Tein itselleni tavoitteen, että Lapaskuun aikana pitää valmistua vähintään yhdet kädenlämmittimet viikossa. Alkukuusta tahti oli hidas, mutta nyt otin loppukirin. Olen siis tavoitteessani ja voipi olla ettei enemmän kädenlämmittimiä tämän kuun aikana synny. Kaivelen matkakuumetta esiin, sillä Äiti Venäjä kutsuu jälleen ensi viikonloppuna. Reissuneuleeksi en varmaan lapasia ota, mutta voipi olla, että ostan paikan päältä lapaset itselleni. Taas. Ihan kuin lapasia ei olisi tarpeeksi ja ihan kuin niitä ei voisi itsekin tehdä lisää. Mutta kokovillaiset kirjoneuleiset lapaset kolmella eurolla ja lapasia kaupittelemassa herttainen mummo - eihän sellaista voi vastustaa?!
Tässä nämä viikonlopun aikana valmistuneet lapaset.

Ensin tein lapsukaiselleni anarkialapaset :) Tarkoitus oli tehdä ihan tavanomaiset hahtuvalapaset, jotka sopisi kahdenkin talvihaalarin väreihin. Lapasissa on yksi säie harmaata hahtuvaa ja sen kaverina koko ajan ohut musta villalanka, joka saattaa olla tosivanhaa Floricaa. Silmukkamäärän unohdin jo nyt... Täytyy tarkistaa ja pistää muistiin tulevaisuutta varten. Resoria on 15 kerrosta, ennen peukkua 12 kerrosta ja ennen kärkikavennusta 16 kerrosta. Puikkoina kolmosen bambut, joilla neulon lähes aina kaiken :) Päiväkotia varten pitäisi jokainen vaatekappale nimikoida. Yksiin villasukkiin kirjailin etunimen kärkiin, lapasiin en halunnut koko nimeä kirjailla. Ensin piti kirjailla ihan vain A-kirjaimet. Sitten mieleen hiipi Stitch'n Bitch: Koukussa -kirjassa oleva anarkiapipo. Ja niinpä lapsukaisella on nyt anarkialapaset :) Tässä on ihan järkisyitäkin takana. Nyt lapasia voi käyttää myös lapsi, jonka nimi ei ala A:lla. Jos siis nämä joskus eteenpäin lahjoitan, niin ei tarvi etsiä lasta, jonka nimi alkaa A-kirjaimella. Nih ;)

Harmaata hahtuvalankaa jäi vähän ja ajattelin tehdä siitä vauvalapaset ihan vain Vaaka ry:n keräyksiä varten. Yhdistin harmaaseen punaisenviolettia hahtuvalankaa, väriyhdistelmän piti sopia villasukkiin, joita neuloin jämälangoista. No, ei nämä lapaset sovi niihin villasukkiin. Pitää siis neuloa villasukkiin sopivat lapaset ja lapasiin sopivat villasukat. Ja ehkä myös setteihin sopivat myssyt ja tossut. Sitten onkin taas kierre valmis :)

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Kekseliäs olet noiden neuleiden kanssa.