6.8.08

Heinäkuun langankulutus

Heinäkuun aikana valmistui yksi iso työ ja monta pientä piiperrystä. Alkukuussa tein myytäviä pieniä juttuja, loppukuussa koitin käyttää myttyröitä ja saada keskeneräisiä valmiiksi. Lankavaraston siivoamisen ansiosta sain lankaa myyntiin, mutta tuli sitä ostettuakin tilalle.

Heinäkuun aikana valmistui:
23 x virkattu rannekoru yht. 65 g
2 x virkattu pussukka 120 g
tikapuulangasta huivi 50 g
tikapuulangasta toinen huivi 40 g
2 x virkattu kukkanen yht. 10 g
tilkkujen yhdistelyyn kaulahuiviksi (valk.tilkut) 65 g
tilkkujen yhdistelyyn kaulahuiviksi (oranssia) 35 g
lapsen sukat Seiskaveikasta 55 g
toiset sukat Seiskaveikasta 65 g
sukat Bambinosta 40 krs varressa 20 g 22 g
2 x sukat Bambinosta 44 krs varressa á 25 g yht. 50 g
sukat Bambinosta 36 krs varressa 20 g
pitsineuletakki noin 350 g

Pitsineuletakin paino täytyy tarkistaa ja laitan takista oman postauksen sitten joskus. Taisi olla ensimmäinen isompi tekemäni pitsineule. Mutta noista grammoista tulee yhteensä 947 grammaa. Paljon ei siis jää kilosta uupumaan. Jospa vaikka neuletakki painaisikin enemmän, niin tulisi kilo täyteen :)

Lankaa sain noin 200 grammaa ja ostin 860 grammaa. Vastaavasti myin lankaa yhteensä 2050 grammaa. Eli loppujen lopuksi lankavarasto mukamas pieneni lähes kahdella kilolla. Turha kai sanoa, että ei tunnu missään... Tai ainakin tuli korkojen kanssa hyvin pian takaisin. Seuraava postaus on meinaan langanhankintamatkasta Tallinnaan, jonka tein 4.8.

Lankavaraston siivoaminen innosti hetkeksi taas tuhoamaan jämälankoja. Ensin oli neljä myttyrää/keränloppua raidallista Seiskaveikkaa. Tein yhdet lasten sukat, mutta lankaa jäi edelleen ja niistä olisi ehkä saanut toiset samanlaiset sukat, mutta halusin tehdä vähän isommat sukat. Eli kaivoin raitalangan kaveriksi myttyrän yksiväristä keltaista lankaa ja tikuttelin vähän isommat sukat. Raitoja joutui vähän asettelemaan, koska raitalangan myttyrät olivat erikokoisia. Viimeiset raitalangat pätkät vielä jaoin ja aloitin kaksi Vaaka-tilkkua niistä. Jospa aina olisin näin tehokas ja täsmällinen tuhoamaan jämälankoja, niin eihän niitä olisi ollenkaan :) Mutta laatikot olisivat täynnä keskeneräisiä Vaaka-tilkkuja, jotka odottaisivat sopivan väristä lisälankaa :)

3 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Noi on Meeri-sukat, eikö? Mistä kohtaa katkaiset tuon kuvion jalkaterän päältä? Mä tein yhdet sukat jo, mutta jalkaterän ala-yläpuolen raja tuli vähän hassu. Ehkä jaoin kuvion jotenkin väärin, koska sun kuvassa näyttää ihan hyvältä. Mutta tosi kiva malli muutoin!!!

Mari kirjoitti...

Juu, Meerit on :) Hmm, mitähän mä teen erilailla? Ihan normaalista sitä kahta kerrosta kantapäähän saakka. Kantapään jälkeen sitten tuo "pohja" sileää. Mä teen kyllä kantapään 1. ja 2. puikolla, kun yleensä tehdään 4. ja 1. puikolla. Voisko se vaikuttaa jotenkin?! Meidän täytyy pitää neulontapiiriä sitten kun taas nähdään :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienot sukat!