30.7.08

Täydellinen lomapäivä

Nukuin pitkään, notkuin kotona tekemättä mitään järkevää, kävin Taidemuseossa, istuin illan käsityötapaamisessa ja tulin kotiin naputtelemaan konetta siiderin kanssa.
Turun taidemuseossa on Punaste lippude all eli Stalinin ajan taidetta Viron taidemuseon kokoelmasta. Suosittelen! Taulujen ja propagandajulisteiden lisäksi voi katsoa musta-valkoisia filmejä ja niihin kannattaa varata aikaa. Neuvosto-Viroa esittelevä filmi kestää noin 40 minuuttia ja sen lisäksi on propagandapätkiä eri aiheista kahdessa eri huoneessa ja säilytyslokeroiden lähellä vielä kuvaa Stalinin hautajaisista. Ja museokaupasta löytyy sitten russofiileille shopattavaa :) Ostin tämän näyttelyjulisteen postikorttina:
Lisäksi mukaan lähti pinsku-pinssi, tiskirätti Stalinin kuvalla ja lausahduksella ja vielä sirppi&vasara-rintamerkki. Ihan vain tiedoksi sille russofiilille, joka käy täällä lukemassa :)

Museosta jatkoin käsityötapaamiseen Kerttuun ja meitä olikin 11 siellä paikalla tällä kertaa. Paikalla oli ainakin tämä ja tämä ja tämä ja tämäkin. Ihailtiin Ilun langasta tehtyä Lace Ribbon Scarfia ja hiplattiin maissilankaa ja morsingolla värjättyjä lankoja. Itse neuloin pätkävärjätystä tunnistamattomasta villalangasta pitsisukkaa ja välillä koukkusin kitaranhihnaa. Illan mittaan ystävälliset kanssaneulojat ideoivat kitarahihnan kaveriksi mm. koukutun solmion. Pimeässä hohtavilla tähtikuvioilla tietysti ;)

P.S. Punaste lippude all-näyttelyn yhdessä taulussa neulotaan. Tämän toki bongasin heti, mutta en muistanut kommentoida. Kuvakin taulusta löytyy tästä blogista.

3 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Miten pitkään olitte Kertussa?

Miia kirjoitti...

Ai minä vai :-D? Kuulostaa kyllä ihan sellaiselta MIELENKIINTOISELTA näyttelyltä!

Mari kirjoitti...

Ai, mää vai? Kyllä, juuri sinua Enna tarkoitin ;) Varsinkin museokaupassa tulit mieleen.