30.6.07

Lankaa lisää!Säilyy tuo tasapaino lankavarastossa, kun ostaa lisää lankaa heti, jos saa varastoon tyhjän kolon. Ei vaan, tämän päivän lankaosto ei ollut mitenkään suunniteltu juttu. Kirpparilla vaan tuli vastaan pussillinen lankaa eurolla ja kyllä se sitten piti sieltä ostaa kotiin vietäväksi. Pussukassa oli noin 340 grammaa lankaa ja pussin sisältö näkyy kuvassa. Pari aloittamatonta kerää ja sitten sekalaisia nyttyröitä. Vasemmassa laidassa keskimmäisenä olevasta lilasta langasta oli aloitettu puseron tms etu- tai takakappaletta, mutta purin sen ja sitä lankaa on tasan 50 grammaa eli varmaan kokonaisen kerän verran sitäkin. Mieli tekisi aloittaa näistä heti jotakin, mutta nyttyrät kaipaavat lisää lankaa kaverikseen eli pitäisi kaivaa vanhoista varastoista näille seuraa. Tämä lankapussukka löytyi Vammalasta kirpparilta, joka on lähellä Herra Hakkaraisen taloa. Lapseni oli tuolla Hakkaraisen talossa äitini kanssa ja isäni tutki Vanhan Kirjallisuuden Päivien tarjontaa ja itse siis kiertelin kaupungilla.
Kuvassa näkyy myös kaksi eilen lainaamaani kirjaa. Knitting Beautiful Boas & Scarves sisältää ihan kivoja, mutta enimmäkseen kapeita huiveja. Pääpaino on paksuissa tai pörröisissä langoissa, runsaasti myös kimmellystä ja kaikenlaista efektiä langoissa muutenkin. Kyllä tästä kirjasta ideoita saa, mutta mikään malli ei ollut sellainen, että heti olisin sen halunnut toteuttaa. Virkkaajan käsikirjaa olen selaillut aikaisemmin ystäväni luona ja tämä ehkäpä pitää ostaa omaksi. Varsinaisten työohjeiden lisäksi ihastuttaa Mallikokoelma-sivut, joista saa paljon ideoita ja varmasti testaan näitä ohjeita lähiviikkoina. Mielestäni tässä kirjassa saa rahoilleen vastinetta. Joissakin neule/virkkauskirjoissa kun on vain muutamia ohjeita ja paljon "höttöä", niin tässä on nuo Mallikokoelma-sivut tuovat mielestäni lisäarvoa kirjalle.
Kuvan ei päässyt eilen kirpparilta löytämäni Vauvan pukimet-kirja, joka on painettu 1960 ja kuuluu Kodin neuvokki-kirjasarjaan. Kirja on sisältänyt alunperin myös kaava-arkin, mutta se ei ole tallella. Pienoiskaavoja kuitenkin on ja joitakin neuleohjeita. Joitakin ihan toteuttamiskelpoisia ohjeita ja ideoita saa tästäkin. Hauskoja on esim. nuhanaamari äidille ja irtoröyhelöt vauvan kaulaan, joita kirjan mukaan pitää olla ainakin puoli tusinaa. Samoin hymyilyttää silloisen äitiyspakkauksen sisältö :) Mitä ihmettä on 2 kpl hapanselluloosa-alusta tai patja paperikankaasta? Pakkaus on sisältänyt myös muun muassa Ryhtiaapisen, pullollisen parafiiniöljyä, pesuvadin ja lasten lakana printers-kankaasta. Vauvan vaatteiden kankaiksi ehdotetaan tuttujen trikoiden ja flanellien lisäksi nainsookia ja Victorias Lawnia.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Kyllä on maailma noista ajoista muuttunut!