23.6.07

Vaakailua


Ei siis mitään henkilövaa´an tuijottelua (vaikka sekin olisi tarpeen), vaan Vaaka ry:n keräyksiin olen ommellut ja neulonut kaikenlaista. Kuvassa on neljä täyttövaippaa, yhdessä ihanaa lahjoituksena saatua My Little Pony-PULia :) Eli siis polyuretaanilaminoitua kangasta, joka on kosteudenpitävää. Muissa on mustaa PU-laminoitua kangasta omista varastoistani, kaikissa sisuskankaana varastostani polyestermokkaa, josta kosteus menee nopeasti läpi ja pinta tuntuu kuivalta. Vaippojen imuosat eivät kuvassa näy, koska ne ovat vanhoja pikkupyyhkeitä ja niille ei tarvinnut tehdä mitään. Nämäkin vaipat päätyvät Vaakan kummivauvakasseihin ja sitä kautta Sortavalassa syntyville vauvoille. Ompelimme Turun alueen vaakalaisten kanssa vinot pinot sisävaippoja ja nämä täyttikset otin vielä kotiin ommeltavaksi.
Kuvassa oleva lapanen on saanut jo parinkin ja lapaspari on pakattu koulureppuun, jonka saa joku koulun aloittava pikkuinen tyttä Haapalammilla, Sortavalan kupeessa. Lapasissa on koko ajan yksi säie ohutta, virolaista hahtuvaa ja toisena lankana vaihtelevasti ohutta villalankaa ja ranteen joustimessa jotakin puuvillasekoitetta. Jämälankaprojekti siis, mutta tulokseen olen tyytyväinen. Vielä puuttuu parista koulurepusta lapaset ja sopivasti sain laatikollisen Fritids-lankaa, jota aion lapasiin käyttää. Laatikossa on joitakin keriä ja paljon shaaliloimista jääneitä tutkaimia eli loppuloimia. Tutkaimista saa kivasti raitoja ja keristä sen lapasten päävärin.
Mieli tekisi kilkutella seuraavaksi jotain neuleita Vaakan Koukkuniemi-projektiin, mutta on varmaan pakko lykätä se myöhempään ajankohtaan ja keskittyä nyt kesänäyttelyni valmisteluihin. Siihen on aikaa enää kaksi viikkoa! Ja paljon pitäisi ehtiä ommella ja neuloa! Tarkemmat tiedot näyttelystä löytyy yritykseni sivuilta. Pidän näyttelyn aikana kaksi työpaja-päivää ja nyt jännitän, että ehtivätkö tilaamani koukkuamiskoukut tulla ajoissa tai edes tuohon koukkuamis-työpajaan mennessä. Koukkuamiskoukkuja ei meinannut Suomesta löytyä, joten tilasin Saksasta. Ja sielläkin oli varasto vähissä...
Ennen juhannuksen viettoon lähtöä ehdin piiiitkästä aikaa käydä PiikkoPirrassa ja alelankojen hylly huuteli kutsuvasti. Lopulta mukaan tarttui neljä kerää Katie Gange-lankaa, sävy nro 400. Tästä tulee ilmeisesti poncho. Tai ainakin neuloin yhden kappaleen ponchoa varten tästä langasta tänään :) Neljä kerää hujahtaa tuohon ponchoon helposti, vähän jäi harmittamaan etten ostanut muita sävyjä, esimerkiksi tuo värinro 405 oli suorastaan kuninkaallisen arvokkaan näköinen. PiikkoPirrasta ostin myös yhden kerän sinistä lankaa, jonka nimen jo unohdin ja kaiken lisäksi kerä on kadoksissa... Kerä maksoi vain euron ja oli ainoa laatuaan, joten en millään voinut jättää sitä enää yksin hyllyyn nyhjöttämään :)

3 kommenttia:

Satu_U kirjoitti...

Hei! Minäkin juuri sain juhannusaattona valmiiksi paketin pikku koululaiselle jonnekin lähetettäväksi.
Mutta kuule, olisiko pienen vauvan vaatteille käyttöä? (Täällä päin kerätään tietääkseni nyt vain isommille taaperoille ja koululaisille)
Minulla olisi kuopuksen jäljiltä vino pino hyvin vähän käytettyjä, ehjiä puhtaita vauvanvaatteita aina bodeista toppahaalariin ja kaikkea siltä väliltä. Jos tiedät, minne voisin ko. vaatteita toimittaa, laitatko minulle osoitteen sähköpostilla osoitteeseen satu.u@suomi24.fi

Mari kirjoitti...

Heippa!
Pistän meiliä tulemaan :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Mä olen varma, että näyttelystä tulee menestys.