8.2.06

Saumurointia ja vaihteeksi taas hahtuvahousuja

Olen siis huristellut viime aikoina innokkaasti saumurilla ja tuloksena on flanelleja kestovaippailuun: pieniä lisäimuja ja isompia flanelliliinoja. Tulevat aikanaan myyntiin sivuilleni, joilla on muuten vaihtunut päivittäjä. Nykyisin Formamman sivuja päivittää veljeni ja häntä uskallan hoputtaa hommiin paljon vaativammin kuin miestä, joka ennen huolehti sivuistani :)
Äsken valmistui Patina-hahtuvahousut, joita olin aloitellut kun viimeksi kirjoitin. Ja nyt tarttis tehdä pikaapikaa parit tilatut hahtuvahousut ja sitten taas pöksyjä ihan vaan varastoon. Hahtuvalangasta tekisi mieli tehdä niin paljon kaikkea muutakin, mutta olen jämähtänyt noihin vaippahousuihin.
Ai juu, uuden vuoden lupaustani olen koittanut toteuttaa myös. Siis että teen käsitöitä myös ihan harrastamisen vuoksi ja itsellenikin joskus jotain. Tänään ompelin itselleni niskalenkkitopin, kun kaupasta ei ole löytynyt mieleistä. Nyt kun on kaava valmiina, niin voisin tehtailla niitä enemmänkin. Tosin kuvittelin tänään, että minulla on täydellinen suunnitelma topin ompeluun ja kun aloin sitä toteuttamaan, niin tajusin, että suunnitelma ei olekaan ihan täydellinen. Suunnitelmassani oli sellainen pikkuinen vika, että sen mukaan ommeltua toppia ei olisi voinut ollenkaan kääntää oikein päin :D Siksi siis ostotopissa, josta otin kaavan, oli niskalenkissä sauma...
Se pitsiliina edistyy hitaasti, mutta edistyy kuitenkin. Se on oikeastaan aina käsilaukussani mukana ja bussimatkoilla on hyvää aikaa virkata. Mutta pitsiliina per kuukausi-suunnitelma ei kyllä tällä vauhdilla toteudu.
Viimeksi unohdin raportoida VakkaVaakan (Vaaka ry:n Varsinais-Suomen "osasto") ja Mammakeitaan yhteisestä kestovaippatempauksesta. Eräänä aurinkoisena sunnuntaina keräsimme ja ompelimme kestovaippoja, jotka Vaaka toimittaa Venäjän Karjalaan. Lahjoituskankaita oli kertynyt iso säkillinen ja niistä syntyi mm. täyttövaippoja ja froteisia sisävaippoja. Muutama froteevaippa odottelee varastossani vielä kokoamista, mutta hienosti saimme vaippoja valmiiksi jo silloin sunnuntaina.
Myöhästyin lankadieettiin ilmoittautumisesta tällä kertaa, mutta innolla seuraan miten muut lankahamsterit laihduttavat lankavarastojaan.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Jos mielesi tekee neuloa niitä housuja hahtuvasta, niin anna mennä vaan, äläkä tunne huonoa omaatuntoa. Yritän ajatella itsekin niin, kun teen myssyjä mahdollisesti syntyviä yllätysbabyjä varten.