4.6.05

Lankavarasto inventoitu...

Huoh, mylläsin pari tuntia lankavarastojani - aluksi intoa puhkuen, mutta loppua kohden tuskaisesti huokaillen. Kuka kumma on tunkenut ne kaikki langat laatikoihin, kaappeihin, kylmiöön, astiakaappiin?! Kylmiö on lankojen lisäksi täytetty kankailla, lahjoitusvaatteilla yms tavaralla joka joskus päätyy jonnekin ja entisten asukkaisen jäljiltä siellä on mm. maalipurkkeja ja lattialaattoja. Ei siis toivoakaan, että sinne syksyn tullen aseteltaisiin hillopurkkeja ja mehupulloja! Astiakaappiin työnnän keskeneräisiä tekeleitä silloin, kun on kiire siivota ja sieltä löytyi nyt myös useampi aloittamaton lankakerä.
Lankadieetin alkaessa taisin arvioida, että minulla on 20-30 kiloa lankaa ja todennäköisempänä pidin tuota alempaa lukua. No, nyt ainakin lankaa on yli 30 kiloa... Suurin osa villaa, seuraavaksi eniten kaikenlaisia efektilankoja ja ihan pikkaisen puuvillaa ja pellavaa. Osan langoista olen saanut aseteltua samanlaisiin laatikoihin työhuoneen hyllyille ja näissä laatikoissa on jopa ajantasalla olevat laput sisällöstä. Mutta kun intoa ei riitä loputtomasti, niin kylmiöön on tungettu lankaa kaikenlaisissa pussukoissa ja lootissa. Ääh, lankoja käännellessä tuli jopa mieleen, että pitäisi kylmästi heittää lankoja pois. Mutta enhän minä nyt sellaista voi tehdä, kun aina käytän pienimmänkin langanpätkän johonkin hyödylliseen.
Erittäin positiivista on, että nyt tiedän ainakin vähän aikaa, mitä lankoja varastossa on. Löysin myös vajaan kerän tikapuulankaa, joten pääsen jatkamaan sitä huivia, jonka valmistuminen muuten olisi jäänyt odottamaan lankamatkaa Tallinnaan. Päätin taas kerran, että ensin käytän kaikki epämääräiset lankamyttyrät ja sitten pääsen ihanan selkeiden lankojen kimppuun. Mutta, mutta... epämääräisten myttyjen kaveriksi tarvii aina jotain selkeämpää ja sitten lanka loppuu kesken ja työ jää kesken ellen osta lisää lankaa... loputon kierre siis!
Pinkit puuvillalangat pysyvät kadoksissa ja nyt juuri haluaisin tehdä jonkun kesätopin. Se ostamani Echo Lux-lanka ei varmaan riitä suunnittelemaani toppiin ja siitä pitää siis tehdä jotain muuta - tai ostaa samaa lankaa lisää :)

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Voi kuule, tuo on tuttu tunne, että tarvitsee "katalyyttilankaa", ja se kierre on tuttu myös.