21.2.22

Ystävänpäiväneuleita

Viikko sitten ollut ystävänpäivä innosti osallistumaan kahteen, jo perinteiseen tempaukseen, joita molempia järjestetään Facebook-ryhmissä. Sytomyssyjäkampanja TYKSiin -ryhmä toimitti tänäkin vuonna sytomyssyjä ja muitakin lämmikkeitä TYKSin syöpäosastoille. Neulomuksia sydämestä -ryhmän tempauksessa taasen ilahdutettiin tuntemattomia neulelahjoille, joko niin että neulomus annettiin itse tuntemattomalle tai neulomus jätettiin löydettäväksi keskeiselle paikalle. 

Valitettavasti olen jo poistanut kuvat sytomyssyistä ja muista TYKSiin toimittamistani neuleista kännykästäni, mutta ystävänpäivänä keskipäivällä kotini lähistölle viemistäni pipoista sentään löytyy kuvat. Ripustin kolmelle eri bussipysäkille myssyt tiiviisti muovipussiin pakattuina ja neljännen myssyn jätin lähikaupan katoksessa olevalle pöydälle. En käynyt myöhemmin päivällä seuraamassa, kuinka nopeasti myssyt olivat lähteneet, mutta ainakin seuraavaan päivään mennessä kaikki olivat löytäneet uuden omistajan. 


Pipot olen neulonut muutaman viime vuoden aikana, tämän pipon neulomisesta on pisin aika. Neulon pipoja lahjoitettavaksi tasaiseen tahtiin ja yleensä saan ne eteenpäin noin vuoden sisällä. Tämä kuitenkin oli unohtunut varastoon, mutta nyt se pääsi eteenpäin. Muistaakseni paksuja sukkalankoja ja idea on Veli-piposta.

Tämä yksivärinen joustinneulepipo on neulottu viime syksynä. Sain lankapaketin, jossa oli useampi kerä puolet villaa ja puolet keinokuitua sisältävää beigeä lankaa ja ajattelin siitä tehdä ihan peruspipoja lahjoitukseen. Valmistunut on vasta tämä yksi, mutta pari varmaan tulee vielä samoista langoista. 


Neulomukseen piti liittää kortti tms, jossa kerrotaan, että neuleen saa ottaa ja minkä ryhmän tempaukseen tämä liittyy. Lisäksi piti tietysti olla neuleelle hoito-ohjeet. Askartelin edellisenä iltana kortit pipoille eli liimasin tarrat ja kirjoitin tekstit. Osassa pipoista oli jo ennestään materiaalitiedot ja hoito-ohjeet kiinni, osaan kirjoitin ne tuon kortin taakse. 
Ei kommentteja: