9.1.22

Joulukortteja jämämateriaaleista - ja kerrankin ajoissa!

Koko viime vuoden suunnittelin korttien askartelua, mutta en saanut sitä aikaiseksi. Osa ongelmaa oli se, että ensin olisi pitänyt siivota ja järjestellä korttiaskartelumateriaalit. Olen innokkaampi keräämään materiaalia kuin käyttämään sitä :) Tämä koskee kaikkia käsitöitä, mutta korttien askartelua varten olen säästänyt kaikenlaista silppua, jota joku muu voisi pitää aivan roskana.

Joulun alla ihastelin, miten tässä Madam B.C. -blogin postauksessa oli käytetty jämämateriaalia joulukorttien askarteluun. Erityisesti mieleen jäi ääriviivatarra-arkkien hyödyntäminen mahdollisimman tarkkaan. Samalla tavalla haluaisin käyttää materiaalit mahdollisimman tarkkaan loppuun myös korttiaskartelussa. Muissa käsitöissä ja askarteluissa materiaalin käyttäminen loppuun on tuntunut helpommalta. 

Joulun jälkeen olen käynyt läpi erityisesti varastoimiani tarroja, mutta myös muita paperiaskartelumateriaaleja. Kesken tarrojen karsinnan oli ihan pakko päästä kokeilemaan joulukortti-ideaa, jonka innoittajana on tuo Madam B.C- -blogin postaus. Pyöreiden tarrojen ympärillä on usein sen verran tilaa, että siitä pystyy vielä leikkaamaan renkaita. Ja nehän sopivat joulukortteihin joulupallojen ääriviivoiksi!

Leikkasin renkaita, joissa tarran leveys on noin millin verran. Koitin leikata mahdollisimman tasaisia renkaita, mutta en kuitenkaan viitsinyt mitään viivoja piirrellä harpilla tms, vaan leikkasin ihan vapaalla kädellä.

Ainoat tummemmat korttipohjat olivat yksipuoleisia ja tummansinisiä, mutta valkoiset pallot sopii niin hyvin. Kuvan alempaan korttiin piirsin pallojen ripustusnauhat valkoisella maalitussilla. Ylempään korttiin leikkasin ripustusnauhat tarra-arkin reunasta. Eli noin millin leveää tarrasuikaletta, jota pätkin sopiviin mittoihin ja ihan viimeisistä rippeistä leikkasin "rusetit"

Tämä oli ensimmäinen tekemäni kortti, jossa kokeilin pallojen koristelussa vähän kaikkea ja varasin kortin alareunaan tilaa joulutoivotuksille. Kaikkiin palloihin on piirrelty kuvioita valkoisella maalitussilla. Vasemmalta alkaen:
pallo nro 1: pikkuisia tarratähtiä, jotka jäivät pallon nro 3 ääriviivatähtien sisään
pallo nro 2: koukeroisen ääriviivatarran reunoja, muotoilin alareunaa kaarevaksi
pallo nro 3: ääriviivatähtiä, joista osa on piirtämieni valkoisten tähtien päällä.
pallo nro 4: pallon nro 2 tarran muotoilusta jääneet pikkiriikkiset silput

Seuraavaan korttiin käytin valkoisia tarrapaloja, joita jäi tarra-arkista jäljellä, kun leikkasin siitä renkaat irti. Vähän epäilytti, että tuleeko tälläisestä roskasilpusta mitään kaunista, mutta nämä ovatkin yllättävän kivoja. Koristelin palloja vielä hopeanvärisellä maalitussilla, Oma suosikkini on toinen pallo oikealta. 

Kolmannen kortin pallot ovat keskenään melko samanlaisia. Pallon yläosassa on tarrapaloja, joita oli jäänyt, kun ympäriltä on irrotettu joulukuusen mallinen ääriviivatarra. Piirtelin näihin sekä valkoisella että hopeanvärisellä maalitussilla. 

Valkoisia renkaita riitti kolmeen korttiin. Ei olisi myöskään ollut nyt aikaa tehtailla kortteja enempää. Mutta olenpas tyytyväinen näihin ja siihen, että ylipäätään pääsin kortteja askartelemaan. Paperiaskartelutarvikkeet alkavat nyt olla ojennuksessa, joten jatkossa on helpompi niitä käyttää. Ja kerrankin on jouluvalmistelut aloitettu hyvissä ajoin!


Ei kommentteja: