5.5.16

Huhtikuun langankulutus

Innostuin virkatuista peitoista niin, että aloitin heti kaksi ja paljon aikaa menee uusien peittojen tekemisestä  haaveiluun. Muille töille ei tunnu aikaa löytyvän tämän peittovillityksen keskellä :) Työn alla on Mandala Madness ja Sophie's Universe, haaveissa mm. Temperature BlanketGroovyghan ja Frida's Flowers. Temperature Blanket on eniten mietityttänyt, koska siinä voi neule/virkkausmallin ja värit valita vapaasti. Muutaman kokeilun jälkeen totesin, että peitosta tulee helposti valtava, jos malliksi valitsee jonkin "korkeamman" virkkausmallin. Ihastuin Navajo Diamond -virkkausmalliin, mutta siinä jäävät langanpäät kyllä hirvittää. Ja sitten pitäisi valita langat, värit ja kenelle tämän teen :) Haluaisin tehdä lapselleni peiton hänen syntymävuotensa lämpötiloilla ja laskeskelin, että eri värejä tarvitsisi 12-13 kappaletta. Lapseni värimaailma on lähinnä sinistä ja harmaata enkä varmaan löydä niistä sävyjä tarpeeksi, joten pitäisi ottaa jokin lisäväri vielä ja löytää lankalaatu, jossa olisi näitä kaikkia värejä. Temperature Blanket saa siis hautua vielä :)

Toinen sateenkaari-patalappu jämälangoista, koska näitä on vaan niin kiva tehdä :)

Huhtikuussa jotain sentään valmistuikin kaiken virkkaushaaveilun ohella:
2 x baskeri puuvilla-silkki-langasta 115 g
"kisabaskeri" 68 g
2 x musta-harmaa pieni pipo 50 g
aniliini-beige-marjapuuro-pipo 35 g
2 x pipo, jossa Seiskaveikan raitalankaa ja akryyliä 70 g
lisää vartta lahjoituslapasiin 5 g
sateenkaari-patalappu 40 g
oranssisävyinen patalappu 37 g

Nämä lapaset eivät ole tekemäni, vaan Vaaka ry:lle lahjoituksena tulleet. Kauniit ja nätisti tehdyt, mutta varret tuntuivat hieman liian lyhyiltä lasten käyttöön. Purin aloituksen ja neuloin muutaman kerroksen lisää ja nämä pääsivät jatkamaan matkaansa kohti tarvitsijaa.

Lankaa näihin kului 420 grammaa, mutta sain lankaa tasan kaksi kiloa! Vaihdoin mm. silkkimaalaustarvikkeita lankaan ja sitten kaverini toi kassillisen lankaa. Tämänkin hurjan lisäyksen jälkeen lankavarasto on miinuksella tänä vuonna, kiitos helmi-maaliskuun ahkeran langan kuluttamisen :) Ja kunhan nuo kaikki peitot valmistuvat, niin niillä pienenee lankavarasto. Tässä välissä myös tilasin lankaa, mutta se ei tullut omaan käyttöön vaan äidilleni, joka myöskin on innostunut peittojen virkkaamisesta. Hän tykkää tehdä isoäidinneliöpeittoja, mutta innostui nyt Amish Star -mallista, joka onkin aivan ihana. 

Ei kommentteja: