3.1.16

Marras- ja joulukuun langat

Niin on mukamas ollut kiireistä, etten ole käytettyjä lankojakaan ehtinyt listata. Joulukuun kiireet eivät kuitenkaan johtuneet joululahjojen valmistamisesta. Töissä riitti kiireitä ja siinä sivussa valmistauduin yksiin joulumarkkinoihin, joissa olin myyjänä. Tuli kyllä huomattua, että enää en jaksa valvoa niinkuin ennen. Kiireet loppuivat joulumarkkinoihin ja tuntui, että kiireisestä viikosta ja jatkuvista liian vähistä unista toipumiseen meni monta päivää. Ja sitten pitikin jo lähteä joulun viettoon :) Joululomalla onkin valmistunut suurin osa joulukuun käsitöistä, ainakin käytettyjen grammojen perusteella.

Sain lokakuussa ystävältäni kassillisen lankoja, joista on neulottu nämäkin kolme lahjoitukseen menevää pipoa.

Marraskuussa lankaa kului näihin:
3 x pipo sinisävyisistä akryylilangoista 155 g
3 x pipo aniliini-violettisävyisistä akryylilangoista 100 g
1 x marjapuuronpunainen pipo 55 g
3 x musta-harmaa joustinneulepipo 130 g
1 x siniharmaat jämälankasukat 65 g
2 x jämälankapatalappu 62 g

Lankaa kului siis yhteensä 567 grammaa ja lankaa tuli lisää vain 75 grammaa, kun purin yhden pipon, josta en tykännyt. Tosin neuloin langoista heti uuden pipon. Lankavarasto pieneni marraskuussa siis 492 grammalla.

Joulukuun alussa sain neulottua taas muutaman jämälankanyttyrän pois ja sukiksi. Siniharmaiden sukkien varressa olevan kirjavan langan olen ostanut joskus muinoin Viipurista, jossa kävin vuosituhannen vaihteessa useinkin ostosreissuilla. Edelleen on varastoissa silloin ostettuja lankoja :D

Joulukuussa lankaa meni näihin:
punakirjavat pienet sukat 28 g
siniharmaa-kirjavat pienet sukat 20 g
pinkkikirjavat sukat 46 g
alpakkalangasta sukat lahjaksi 80 g
4 x jämälankapatalappu 190 g
virkattu ja huovutettu patalappu 15 g
6 x virkattu ja huovutettu lasinalunen 25 g
2 x neulottu ja huovutettu istuinalusta 210 g
kesäbaskeri puuvillalangoista 82 g
2 x harmaa talvinen baskeri 86 g

Kulutusta siis yhteensä 782 grammaa. Mutta lankaa myös tuli varastoon. Ja paljon. Ystäväni lähetti ihanan paketin, jossa oli kangastilkkuja, lankaa ja tuliaisherkkuja Venäjältä. Pakettia avatessa tuntui ihan jouluaatolta :) Pienen määrän paketista paljastunutta lankaa ehdin jo käyttää, mutta sitä on kyllä vielä reilusti, sillä kaiken kaikkiaan lankaa tuli siinä 1856 grammaa! Lisäksi ostin joululahjoja varten lankaa 250 g ja sain samalla kaupan päälliseksi 50 g lankaa. Joensuun kirpparikierrokselta ostin 146 g lankaa ja sain vielä joululahjaksikin lankaa 250 g. Yhteensä lankaa tuli varastoon 2552 grammaa lisää. Joten joulukuussa lankavarasto kasvoi 1770 grammalla.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Saitpa ison kasan lankaa.