26.1.16

Baskerimyssyköitä

Ensimmäisen tämän tyyppisen myssyn tein jouluna 2011 ja käytin ohjeena Mariomyssyä. Sen jälkeen olen tehnyt tämän tapaisia myssyköitä varmaan kymmeniä ja ohje on muokkautunut hieman erilaiseksi: joustin on pidempi, lisäykset tulevat eri kohdissa ja niitä on enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja koko myssykällä on korkeutta (vai pituutta?) enemmän. Versioimani myssykkä on ehkä enemmän baskerimainen kuin tuo alkuperäinen Mariomyssy. Tykkään kovasti tästä baskerimyssykästä! Tähän malliin sopii hyvinkin erilaiset langat ja olen tehnyt kesäisempiä ja talvisempia, nuorekkaampia ja mummomaisempia, tyylikkään yksivärisiä ja hauskoja raidallisia myssyköitä. Tammikuun aikana on valmistunut jo kolme baskerimyssykkää vaikkei oikein mikään muu neulomus ole huvittanut.


PiikkoPirran tarjouskorista löytyi Katia Merino Soft -lankaa edullisesti. Oli niin kivan tuntuista, että pakkohan sitä oli ostaa paria baskeria varten. Vähän yli kerä meni yhteen baskeriin.


Samaiselta ostoskerralta on tämänkin baskerin lanka. Kaupan päälliseksi sain yhden kerän Katia Cuzco -lankaa. Ihan yksinään se ei olisi riittänyt baskeriin, joten joustinneule on yksiväristä mustaa, taisi olla Ville-lankaa. Paksummasta langasta tuli vähän lötkömpi baskeri kuin tuosta Merino Soft -langasta.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoja baskereita!