8.10.15

Syyskuun langat

Syyskuussa vietin lomapätkän Pohjois-Karjalassa ja kun sinne matkaa Turusta useamman tunnin, niin oli hyvää aikaa neuloa :) Neulottua ja virkattua tuli muutoinkin aika paljon syyskuun aikana. Töitä valmistui monta, mutta langankulutus ei silti ihan huippulukemiin yltänyt, koska valmistuneet työt olivat aika pieniä ja kevyitä.


Crofter DK -langasta valmistui ensin kokeiluversio beigesävyisenä. Ostin tätä lankaa kaksi kerää Lankaruudusta, kun ihastuin ikkunassa esillä olleeseen, tästä langasta neulottuun myssyyn. Tämä beige versio menee lahjoitukseen, mutta toimi harjoituskappaleena lapselleni neulomaani myssyä varten. Sillä toinen Crofter-kerä oli sinisävyinen ja sisälsi sen verran lapseni suosikkivärejä, että hän tästä pipon halusi :)


Lapselleni neuloin perinteisemmän mallisen pipon enkä tuollaista "lötköä" kuin beigestä piposta. Tässä on kaksinkertainen reuna, vaikka langan raidoitus sen verran hämää, ettei taitos meinaa kuvassa erottua. Käänne on 2 0 2 n joustinta, muutoin pipo on neulottu 1 o 1 n. Yleensä olen neulonut pipot joko kokonaan 2 o 2 n joustinta tai sitten varsinaisen pipo-osan joustinkäänteen jälkeen sileää, joten tämä oli uusi malli minulle.

Syyskuun aikana valmistui:
pipo Crofter-langasta, beige 40 g
pipo Crofter-langasta, sininen 40 g
2 x pipo Crofter-jämät + muuta 75 g
paksu joustinneulepipo 60 g
ruskeasävyinen myssy jämälangoista 60 g
kesäinen baskeri 60 g
2 x maastovihreät lasten sukat 54 g
2 x siniset lasten sukat 41 g
punaiset lasten sukat 28 g
3 x puna-harmaa jämälankapatalappu 107 g
4 x jämälankapatalappu, eri värejä, 124 g

Lankaa kului syyskuussa yhteensä 699 grammaa. Sitä kuitenkin tuli varastoon yhteensä 385 grammaa. Tulleista grammoista tosin kulutin heti 150 grammaa. Harvinaislaatuista, että ostamani langat pääsevät heti käyttöön :)

Ei kommentteja: