24.11.14

Tämän vuoden kolmas kvartaali

Esittelyvuoroa odottaa huikea muotokuva-projekti, josta olen muutamalle jo luvannut kirjoittaa tänne, mutta verryttelynä kulutettuja grammoja ajalta ennen projektin valmistumista :)

Näiden sukkien Fabel-lanka ehti marinoitua varastossa viisi vuotta... Aloitin molemmat sukat kerän sisältä ja ehdin neuloa terää hyvän matkaa ennenkuin huomasin, että kerät oli keritty eri suunnista. 

Heinäkuun helteillä lomailin pari viikkoa Pohjois-Karjalassa ja pari viikkoa pidin myyntinäyttelyä, mutta lankaa ei kulunut paljoakaan. Kolmeen tiskirättiin sain uppoamaan yhteensä 70 grammaa lankaa. Lankavarasto kasvoi, koska ostin 100 g lankaa.

Kun Fabel-sukat aikanaan valmistuivat, niin melko tarkalle meni langan riittävyys toisessa sukassa :) Toisessa jäikin lankaa pari metriä.

Elokuu oli valmistuneiden neuleiden osalta vielä onnettomampi. Tein YHDEN tiskirätin, johon upposi 20 grammaa lankaa.

Villasukan tekele ei oikein maastoudu :) Neulomus oli mukana, kun olin seuraneitinä kyyhkyjahdissa.

Syyskuussa sain sentään heinäkuussa aloitetut villasukat valmiiksi. Oli pakko, kun keksin, että ne sopivat eräälle ystävälleni lahjaksi :) Lomailimme taas viikon Pohjois-Karjalassa ja vaikka kuskasin käsityötä mukanani kyyhkyjahdissakin, niin viikon saldona oli vain kahdet pikkuiset vauvan sukat. Lankaa näihin kolmiin sukkiin meni 148 grammaa. Varasto kasvoi, koska ostin reissusta itselleni tuliaiseksi lankaa 200 grammaa :)

5 kommenttia:

Marquise de Pomodoro kirjoitti...

Ootko muuten tehnyt tiski/pölyrättejä mikrokuitulangasta? Bongasin tänään prismasta sellaista ja ajattelin kokeilla.

Mari kirjoitti...

Mikrokuitulankaa en ole kokeillut tiskirätteihin, mutta voisin kokeilla, jos sopiva lanka tulee vastaan. Maissilangasta, pellavasta, puuvillasta, kaikenlaisista sekoitteista ja 100 % akryylistä olen tiski/siivousliinoja tehnyt kyllä. Eri tarkoituksiin sopii erilaiset rätit, mutta itselläni on käytössä lähinnä 100 % puuvillaa olevat rätit.

Anonyymi kirjoitti...

Mari, yritin tehdä Meeri-sukkia Marin-malliin. Kuva sukkien yhteydessä ei taida olla Mari-Mallista ? Onko muuta kuvaa ? Ohje taitaa olla jo vuosien takaa ? Olen aloittelija . Marin mallilla ei tule kuvanmukaista neulosta ?

Mari kirjoitti...

Hei :) Kiitos hyvästä huomiosta, kaikki ohjeen kuvissa olevat sukat on tosiaan tehty Meerin tyylillä. Marin tyylissä nurja raita on hieman leveämpi, samoin reikärivien väliin jäävä raita. Vastaavasti reikärivin ja kavennusrivin välissä on vähemmän sileää neuletta. Katsotaanpa, jos osaan lisätä suoraan tähän kommenttiin kuvia juuri valmistuneista Marin tyylillä tehdyistä Meeri-sukista.

[url=http://aijaa.com/qIobI0][img]http://i6.aijaa.com/t/00342/13665092.t.jpg[/img][/url]

Mari kirjoitti...

Ei, en osaa lisätä kuvia suoraan tähän kommenttiboksiin :) Laitatko sähköpostia osoitteeseeni annamari @ hotmail.com (turhat välilyönnit tuosta pois), niin saat sitten vastauspostissa kuvia Marin tyylillä tehdyistä Meeri-sukista.