8.1.11

Loppuvuoden langat

En mukamas ehtinyt raportoida edes langan kuluttamista loppuvuoden aikana. Luultavasti tästä tilastostani puuttuu jokin neulomus, mutta täydennän sitten myöhemmin. Monessa neuleblogissa on tilastoitu koko viime vuoden langankulutus, joissakin jopa metreinä :) Jos oikein innostun, niin voin jossakin vaiheessa kevättä tilastoida koko viime vuoden kulutuksen, mutta toistaiseksi saa riittää loppuvuoden grammojen ilmoittaminen.

Marraskuussa lankaa kului seuraaviin:
Hyrrä-baskeri mohair-langasta 32 g
baskerin kaveriksi kämmekkäät 35 g
Shroom-myssy 95 g
lila-pinkki kaulahuivi 70 g
10 x virkattu koru 56 g
siniharmaa pipo 34 g
pipo Jussi-langasta 38 g

Kulutusta siis 360 g (aikas onnetonta...) ja ostin vastaavasti lankaa tilaustöitä varten 300 g. Lankavarasto pieneni siis 60 grammaa.

Joulukuussa tein seuraavat neulomukset, joihin kului lankaa yhteensä 579 grammaa:
turkoosi lötköpipo 100 g
pinkki tupsubaskeri 95 g
musta pipo miehelle 77 g
virkattu kaulahuivi 142 g
2 x lasten sinikirjavat sukat 83 g
lapaset Fritids-langasta 60 g
silkkivillalapaset taaperolle 22 g

Joulukuussa en ostanut ollenkaan lankaa tai en ainakaan muista ostaneeni :D

Ennen huovutusta lapaset näyttivät tältä ja edellisessä postauksessa on kuva, miltä lapaset näyttivät pesujen jälkeen. Kävivät ensin 40-asteisessa pesussa melko täydessä koneessa, sitten 60-asteisessa pesussa vähän väljemmässä koneessa ja vasta toinen pesu niitä tiivisti. Käytössä tiivistyvät varmaan vielä lisää ja ovat jo nyt osoittautuneet toimiviksi. Lapsukaisen käsiä palelee aina, mutta nämä kädessä sormet olivat lämpimät, vaikka ulkoili reilun tunnin melkein 20-asteisessa pakkasessa. Lankana siis Fritidsgarn-pätkät. Olin keväällä 2000 töissä kudonta-asemalla, jossa shaaliloimen loput heitettiin roskiin. Ja minä niitä sieltä sitten keräsin :) Nämä langat ovat siis olleet kohta kymmenen vuotta varastossani ja niitä on edelleen PALJON. Lapasista tuli kivan tasaraitaiset, kun kaikki ruskeat langanpätkät olivat samanmittaisia.

Ei kommentteja: