19.8.07

Hupoilemaan!


Virkkausringissä alkoi uusi tempaus! Tai siis virallisesti alkaa vasta huomenna, mutta pakko varmaan aloittaa joku uusi työ jo tänään :) HuPo tarkoittaa huiveja ja ponchoja. Sopivasti aloitin toissa iltana virkkaamaan lilasta mohairlangasta salomoninsolmuilla kolmiohuivia. Tosin mietin, että pitääkö tuo vielä purkaa, koska langan riittoisuudesta ei ole mitään käsitystä. Aloitin siis yläreunasta ja kavennan joka kerroksella reunoissa. Varmempaa olisi aloittaa alhaalta kulmasta ja levittää huivia kerros kerrokselta. Hmm, tätä täytyy pohtia vielä.
Muutenkin on tullut aloitettua uusia töitä, mm. spiraalisukat. Annoin lapseni valita mistä sukkalangasta teen seuraavat sukat ja hän valitsi kaikkein kirjavimman ja kirkkaimman langan laatikosta. Meinasin ensin tehdä ihan tavalliset joustinneulesukat, mutta päädyinkin testaamaan spiraalisukan ohjetta. Lankana on Tallinnasta joskus muinoin ostettu Lana Grossan pätkävärjätty merinolanka. Valitettavasti kuvaa en saa nyt otettua, koska kamera ei tällä hetkellä ole samassa kaupungissa kuin itse olen. Mutta langassa on ainakin keltaista, turkoosia, persikkaa, lilaa, vihreää. Eka sukka on valmiina ja siihen kului yksi 50 gramman kerä. Kerästä jäi metri tai pari lankaa ja siitä pätkästä aloin virkata kukkasta. Toivottavasti toisestakin kerästä jää joku pätkä lankaa, että saan kukkasen valmiiksi :) Kukkanen tulee vapaavirkkaus-tilkun keskelle ja tilkku taasen osaksi isompaa tekstiiliä. Eräässä Vaaka ry:n projektissa tehdään vapaavirkkaus-tilkuista hipellettävää seinätekstiiliä Orvokkimeri-teemalla. Olen luvannut koota tilkut yhteen ja pakkohan minun on itsekin tehdä siihen tekstiilin muutama tilkku.
Eilen lankavarastoa penkoessa ja järjestellessä löysin muutamia virkattuja tilkkuja, joissa oli keskellä kukkasen terälehtiä. Näitä on kai ollut tarkoitus virkata enemmänkin ja koota joku työ niistä, samoja lankojakin oli vielä jäljellä. Ohjetta ei tietty ollut enää eikä muutenkaan innostanut niitä tehdä enempää. Jostain tuli mieleen, että valmiit tilkut voisi kiinnittää koristamaan jotakin asustetta. Mietin huiveja ja pipoja, mutta päädyin virkkaamaan kämmekkäistä, joihin sitten kiinnitän nuo kukkatilkut. Kaksi paria kämmekkäitä on jo valmiina ja vielä olisi kukkatilkut yhteen pariin. Kämmekkäät valmistuvat tosi nopsaan vitosen koukulla ja siemenvirkkauksella. Olen ihan ihastunut tuohon siemenvirkkaukseen, jonka opin Koukussa-kirjasta. Tulee mukavan joustavaa pintaa ja on helppoa.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Mä tiesin, että jos joku ne tilkut kesyttää, niin sinä. Ne kukkatilkut siis.