6.7.07

Salomonin solmuja

Olin eilen Tampereen käsityötapaamisessa ja kivaa oli! Parin vanhan tutun (hän ja hän) lisäksi monta mukavaa uutta tuttavuutta ja taas moni blogi sai "kasvot" (esim. tää ja tuo ja tämä). Tähän hätään en löydä muita tunnistamiani blogeja :)

Mukaani otin kahta lankaa ja nro 3,5 virkkuukoukun, illan tuotokset näkyy kuvassa. Eli salomonisolmuja. Täytyy vähän harjoitella eli palautella muistiin näitä, kun ensi viikon keskiviikkona pitäisi näitäkin osata opettaa ja opastaa muille. Pidän siis myyntinäyttelyssäni virkkaus-työpajaa ja salomoninsolmuja on toivottu sinne. Lisätietoja löytyy tuolta.

Oliivinvihreä samettilanka on Kauhavan Kangas-Aitasta ja siitä on tulossa huivi. Yksi vastaavasta punaruskeasta langasta virkattu huivi on jo valmiina ja koitan saada värivalikoimaa syksyä varten.

Toinen mukanani ollut lanka on Tampellan Pääskyä, jossa on 50 % pellavaa ja 50 % polyakryylia. Muut tekniset tiedot: 50 g = 210 m, 105 tex + 38 tex x 3. Tästä tulee ehkä poncho... Täytyy katsoa kuinka pitkälle yksi kerä riittää. Jos ei tunnu tulevan tarpeeksi pitkää pätkää, niin purkuun menee tekele toistamiseen. Aloitin joskus keväällä neulomaan tästä langasta ponchoa, mutta eteni turhauttavan hitaasti, vaikka käytössä oli kasin bambupuikot. Pääskyä on kaksi kerää tämän värisenä ja yksi kerä valkoisempana. Mutta sitä valkoista Pääskyä en halua sekoittaa tämän suurinpiirtein pellavan värisen Pääskyn kanssa.

Tänään on ompelukone hurissut, silitysrauta puhissut ja sakset rouskuttaneet. Viime hetket tehdä ompeluksia näyttelyä varten. Pakko on kyllä ommella yöt sitten näyttelyn aikana, koska en millään ehdi saada kaikkea haluamaani viikonlopun aikana valmiiksi. Sunnuntai-iltana pääsen näyttelyä rakentamaan ja siellä sitten kuluukin kaikki päivät kahden seuraavan viikon aikana. Mutta ainakin viime kesänä oli tosi kivaa, kun olin samassa paikassa näyttelyä pitämässä!

P.S. Lankavaraston pienentämisestä olen siirtynyt kangasvaraston pienentämiseen. Kankaat eivät meinaa vähetä vaikka kuinka ompelen, joten joitakin pistin huutikseen myyntiin. Muovikassillisen kankaita aion viedä myös SPR:n Tampereen Konttiin ja jonkun verran menee Nokian Fida-kirpparille. Tosin samalla kun vien tavaraa noihin, niin tutkin tietysti tarjontaa ja aina mukaan tarttuu jotain, viime aikoina se jotain on ollut hyvin usein kangasta. Eli kangasvaraston koko pysyy samana, mutta ainakin kankaat vaihtuvat :)

1 kommentti:

AnneV kirjoitti...

Tui-tui! Kiva oli nähdä, ja tässä vielä muutama linkki tamperelaisiin neuleblogeihin, joiden omistaja oli paikalla (nyt mua pelottaa itteänikin, että jotain jää mainitsematta - ne Stockmannin pöydät on niin pitkät, että toisessa päässä ei oikein näe eikä kuule, mitä siellä toisessa päässä tapahtuu).

http://www.teekuppi.blogspot.com/
http://maartsi.vuodatus.net/
http://emilianblogi.blogspot.com/
http://katinkontti.blogspot.com/
http://lauranblogi.blogspot.com/
http://karostiina.vuodatus.net/
http://neuletiheys.blogspot.com/