6.7.20

Kesäkuun lankatilastot

Kesäkuussa työt ja muut kiireet saivat aikaan sen, ettei käsitöille ollut niin paljon aikaa. Jotain pientä kuitenkin valmistui noin 550 gramman edestä:
7 x tawashi-pesusieni 96 g
4 x saippuapussi 34 g
2 x baskeri sytomyssyksi 115 g
tummanpunainen virkattu peittotilkku 30 g
12 x isoäidinneliö 57 g
violettisävyinen patalappu 35 g
ruskea verkkokassi 125 g
neulepeittoon yksi kerä 60 g

Viimeisenä listalla oleva neulepeitto on oikeastaan äitini projekti, mutta paksu lanka ei sopinut hänen neulottavaksi, joten lupasin kokeilla sen neulomista. Koska projekti ei ole alunperin omani, niin lasken siihen käytettävää lankaa sitä mukaan, kun saan lankakeriä käytettyä.

Isoäidinneliöitä aloin virkkailla toukokuussa, kun halusin keksiä käyttöä puuvillalankojen jämille ja isommillekin kerille, jotka eivät ole paikkaansa löytäneet. Tällä hetkellä näyttää, että sopivia tilkkuja tulee kahteen eri väriseen peittoon. Kuvassa on hempeän sateenkaaren värisiä tilkkuja ja toiseen peittoon tulee sinistä, harmaata ja ruskeaa ainakin. 

Kesäkuussa en ostanut lankaa yhtään, mutta sain käsityöystäviltä lankaa paljon. Yhden viikon aikana lankaa tuli varastooni 2945 grammaa! Kun tästä vähentää kulutetut grammat, niin lankavarastoni kasvoi kesäkuussa 2395 grammalla. Kesäkuu on jo toinen kuukausi tänä vuonna, kun lankavarastoni kasvaa. Toistaiseksi lankavarasto on miinuksella, jos vertaa vuoden alun tilanteeseen, mutta nyt täytyy pysyä kovana ja olla itse hankkimatta lankaa ettei varasto käänny kasvuun. Olen edelleen langanostolakossa ja ylläpidän Langanostolakkokisailua Ravelry-ryhmässäni, mutta kisailussakin on käytössä oljenkorsia, joilla joissakin erityistilanteissa voi ostaa lankaa :)

Ei kommentteja: