1.1.19

Marras- ja joulukuun langat

Viime vuosi oli kovin kiireinen loppua kohden ja vaikka lankaa kului, niin en ehtinyt tilastoida sitä tänne. Uuteen vuoteen lähden uudella innolla taas, kohta kirjoittelen käsityölupaukset ja -tavoitteet tälle vuodelle. Mutta sitä ennen katsaus viime vuoden kahden viimeisen kuukauden lankaliikenteeseen. 

Huivikauluri eli Bandana cowl silkkivillalangasta. 

Marraskuussa tein yksitoista neuletta joihin kului yhteensä 780 grammaa lankaa:
vaaleanpunaraidalliset lasten sukat 50 g
2 x sinisävyiset lasten sukat 60 g
jämälankasukat aikuisten koossa 60 g
Lotte-säärystimet 120 g
v.pun-lila joustinneulepipo lahjoitukseen 60 g
ruskea-tiilenpunainen pipo lahjoitukseen 75 g
Bandana cowl, ruskea 35 g
Bandana cowl, harmaa 40 g
Lehmus-huivi 100 g
Punahilkka-viitta 180 g

Tein heti toisenkin huivikaulurin, nämä kaksi menivät eräälle sukulaispariskunnalle. 

Marraskuussa lankaa myös tuli varastooni, sain sitä äidiltäni ja vaihtopaketissa. Lankaa tuli yhteensä 575 grammaa eli lankavarasto pieneni vain 205 grammaa. Kuukausittaisista neuletavoitteistani täyttyi vain yksi: neuloin lasten sukat myyntiin. Tai siis kolmet sukat myyntiin. Täyttymättä jäi muut tavoitteet: langan kulutusta 1 kg, aikuisten sukat myyntiin ja lahjoitukseen jokin muu kuin päähine. 

Kolmas huivikauluri samalla mallilla kuin edelliset, tämäkin meni sukulaiselle lahjaksi.

Joulukuussa tein neljätoista käsityötä, joihin kului 960 grammaa lankaa:
Bandana cowl, keltainen 50 g
When in Scotland -huivi, vihreä-ruskea 155 g
When in Scotland -huivi, valkoinen-beige 115 g
lasten sukat Pallas-langasta 40 g
villasukat mummulle 70 g
villasukat äidille 70 g
Elwha-pipo Novitan Lumo-langasta 50 g
Beanie or Slouch Hat? -piposta sovellutus 50 g
Pikkuveli-piposta sovellutus 50 g
2 x pipo miehelle FC Inter -väreissä 80 g
Oslo Hat -mallilla pipo 95 g
petankkikuulapussi 35 g

Oslo Hat on ollut varsinainen villitys menneenä syksynä, minäkin tein niitä kaksi ja tässä se jälkimmäinen, lapselleni joululahjaksi mennyt. 

Joulukuussa varastoon tuli niin paljon lankaa, että varasto pääsi kasvamaan taas välillä. Sain lankaa äidiltäni ja lisäksi ostin lankaa. Olen koko vuoden ollut langanostolakossa, jossa kuitenkin tietyissä tilanteissa langan ostaminen on sallittua ja joitakin muita langan ostamisen mahdollistavia oljenkorsia on ollut käytössä. Käytin koko vuoden ainoan oljenkorteni ja ostin joululahjaa varten lankaa, tästä ostoksesta tuli tuo kauluri. Lisäksi ostin kahteen tilaustyöhön lankaa ja koska toinen näistä on isokokoinen slipoveri, niin lankaa piti ostaa aika reippaasti. Kaiken kaikkiaan varastooni tuli lankaa 1450 grammaa eli lankavarastoni kasvoi 490 grammalla. Alle puoli kiloa kuitenkin ;) Kuukausittaisista neuletavoitteistani täyttyi lasten villasukkien neulominen myyntiin ja lahjoitukseen jonkin muun kuin päähineen tekeminen. Ihan en saanut kiloa lankaa kulutettua, joten se tavoite ei täyttynyt enkä myöskään neulonut aikuisten villasukkia myyntiin.

Ei kommentteja: