15.11.18

Syys- ja lokakuun langat

Lankavarastoni tapahtumat olen edelleen kirjannut ylös ja videopodcastini jaksoissa niistä kerron kuukausittain, mutta tänne en ole niistäkään kirjoittanut pitkään aikaan. Tässä siis kerralla kahden kuukauden lankatilastot. Ei nämä välttämättä muita kiinnosta, mutta itse etsiskelen välillä vanhoista blogikirjoituksistani lankatilastojani :) Yksi syy, miksi en ole kirjoittanut tilastoja tänne, on se, ettei ole ollut sopivia kuvia tilastojen liitteeksi. Viime aikoina olen koittanut ottaa käsitöistäni ahkerammin kuvia eli nyt pitäisi olla jotain kuvallistakin informaatiota, että mitä olen tehnyt.

Ystävän langoista hänelle neulotut sukat, joissa varsissa on Novitan 7 Veljestä lankaa sekä yksivärisenä turkoosina että raidoittuvana ja tummempi sininen taisi olla Novitan Jussi-lankaa.

Syyskuussa tein 9 käsityötä, joihin kului tasan 700 grammaa lankaa:
Kindness-huivi 55 g
vihreä-valkoinen Liplatus-huivi 135 g
pitkävartiset sukat ystävälle 180 g
Riikka-sukat 60 g
2 x lasten pipo 55 g
v.pun-pinkki joustinneulepipo 70 g
petankkikuulapussi 55 g

Syyskuussa sain lankaa yhteensä 1255 g. Mieheni osti muurarinlankaa petankkikuulapussia varten ja sain ison paketin lankaa neuleystävältä. Vaikka kulutustakin oli, niin saatujen lankojen ansiosta lankavarastoni kasvoi 555 g. Syyskuussa en päässyt tavoitteeseeni kuluttaa kilo lankaa kuukaudessa, mutta muista kuukausitavoitteista täyttyi kaksi: neuloin aikuisten sukat myyntiin ja neuloin lahjoitettavaksi jotakin muuta kuin päähineen. Neulomatta jäi yksi kuukausitavoite eli lasten sukat myyntiin. 

Liplatus-huiveja on valmistunut tänä vuonna useampi, niistä viimeisimpänä tämä vihreä-valkoinen versio. Vihreät sävyt ovat lenkkimohairia ja valkoiset raidat ovat jotakin tasaisempaa mohairlankaa. Oli muuten kaunis ruska silloin, kun kuvan otin!

Lokakuussa tein 12 käsityötä, joihin kului yhteensä 1000 grammaa lankaa:
Novita Säde -langasta kolmiohuivi 60 g
Villapesupinnat-huivi 150 g
Cuneus-huivi 350 g
tummanpunainen Zima-baskeri 85 g
puna-musta joustinneulepipo 70 g
harmaa joustinneulepipo 60 g
2 x saippuapussi 20 g
2 x peittotilkku 25 g

Lokakuussa sain lankaa äidiltäni 540 grammaa, muun muassa Cuneus-huivia varten, jonka neuloin hänelle. Lisäksi ostin lankaa 50 grammaa tilaustyötä varten. Lahjoitin pois lankaa neljä kerää, jotka painoivat noin 200 grammaa. Eli loppujen lopuksi lankavarastoni keveni lokakuussa 610 grammaa. Kuukausitavoitteistani täyttyi lankakilon kuluttaminen ja hyväntekeväisyysneule, mutta en neulonut sukkia myyntiin sen paremmin aikuisten kuin lasten koossa. Kaikki kuukausitavoitteeni ovat kuitenkin vielä ihan hyvällä mallilla, koska olen alkuvuodesta neulonut näitä ikäänkuin ennakkoon. 

Ei kommentteja: