10.10.17

Syyskuun langat

Ostin Jyväskylästä Neuloosi-kaupasta kerän Alizen puuvilla-akryyli-lankaa ja neuloin siitä ensimmäisenä tälläisen baskerin.

Syyskuussa koitin kovasti olla ostamatta lankaa ja lähes siinä onnistuinkin. Jos olisin yhdelle Jyväskylän reissulla varannut enemmän lankaa mukaani, niin olisin varmaan selvinnyt ilman lankaostoksia. Mutta kun lanka ei näyttänyt riittävän koko reissun neulonta-ajalle ja päädyin lankakauppaan, niin pakkohan sieltä oli ostaa lankaa :) Hyvitelläkseni huonoa omatuntoani käytin ostamani langan heti loppuun :D Syyskuun aikana lankaa kului hyvinkin tuttu määrä, kulutukseni on lähes joka kuukausi hieman alle kilon ja pyörii jossakin 800 gramman tietämillä. Tällä kertaa lankaa kului 830 grammaa 12 eri työhön.

lasten villasukat myyntiin 50 g
villasukat tilauksesta kaverille 150 g
säärystimet tilauksesta kaverille 150 g
6 x baskerimyssykkä sytomyssy-keräykseen 295 g
Serene-päähine sytomyssy-keräykseen 50 g
jämälankapipo lahjoitettavaksi 60 g
Lapendal-huivi ohuesta sukkalangasta 75 g

Samaa Alizen lankaa yksivärisen lahjoituksena saadun langan kanssa ja koitin säätää, että tummempi raita osuisi melko lähelle alareunaa. 

Tavoite lankakilon käyttämisestä ei siis toteutunut taaskaan, mutta parantelin tulosta lahjoittamalla lankaa kavereille 900 grammaa. Lankavarasto olisi pienentynyt, ellen olisi taas saanut lankaa. Koukuttajan kootut -videopodcastissa tuskailtiin, että varsinkin mustat jämälangat ovat hankalasti käytettäviä. Kävin kommentoimassa, että minulla taasen ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi mustia jämiä. Vastaukseksi sain, että voisiko mustat jämät ja ehkä jotain muutakin sitten lähettää minulle. Tottakai se sopi, minähän rakastan jämälankoja! Loppujen lopuksi jämiä tuli 2,5 kiloa... Mutta ihania ovat kaikki ja osa pääsi heti käyttöön. Ainakin tuohon jämälankapipoon käytin juuri tulleita jämiä. Jämälähetyksen ansiosta ja langan lahjoittamisesta huolimatta lankavarastoni kasvoi taas, tällä kertaa 870 grammaa. Lankavarastoni on vahvasti plussan puolella tänä vuonna, vaikka tavoite oli aivan muuta. En usko tilanteen muuttuvan loppuvuodesta, koska tiedän, että taas on postissa tulossa yksi lankalaatikko.

Alizen lankakerästä oli vielä vaaleaa jäljellä ja yhdistin sitä samaan yksiväriseen lankaan kuin edellisessä baskerissa. Tämän aloitin poikkeuksellisesti päälaelta, että sain ensin käytettyä Alize-langan loppuun ja vaaleimman osan päälaelle.

Muista käsityötavoitteistani täyttyi syyskuussa lasten ja aikuisten villasukkien neulominen myyntiin, tosin aikaisemmilta kuukausilta on noita aikuisten sukkia rästissä. Myös Vuosi väriterapiaa -haasteeseen sain kuukauden teemavärillä työn neulottua. Lahjoitettavaksi ei valmistunut kuin päähineitä ja tavoitteenani on joka kuukausi neuloa lahjoitukseen jotakin muuta kuin päähine. KALeista osallistuin lähinnä sytömyssyKALiin ja Syksyn satoa KALiin, johon sopii ihan kaikki yhteisneulonnan aikana valmistuneet työt. Monellakin saralla jäi siis kirittävää loppuvuodeksi neuleiden parissa.

Ei kommentteja: