14.9.17

Elokuun langat

Kesä- ja heinäkuun kauhistelin, kuinka lankavarastoni kasvaa, koska haalin lankaa Nokian kotiseututalon kierrätysaitasta. Elokuun alkaessa koitin asettaa itselleni langanostokiellon, mutta se oli "pakko" rikkoa heti, koska pääsinkin vielä kerran Silmu&Solmun kivijalkapuotiin ennenkuin se lopetti. Ja sitten piti ostaa lankaa, kun halvalla sai... Omat ostokset eivät vielä olisi saaneet lankavarastoa karkaamaan ihan täysin käsistä, mutta elokuun aikana sain lankaa useammalta ihmiseltä ja sitten kävin vielä viimeistä kertaa haalimassa sitä sieltä kierrätysaitastakin. Tulos on melkoisen pelottava :)

Novitan Aalto-langasta neulottu baskerimyssykkä sytomyssy-keräykseen, lanka saatu elokuun aikana.

Mutta ensin ne kulutetut lankagrammat. Neuloin ja virkkasin 14 erilaista työtä, joihin kului yhteensä 815 grammaa lankaa:
aikuisten sukat myyntiin 90 g
aauvasukat myyntiin 20 g
sukat suvun uusimmalle jäsenelle 25 g
4 x baskerimyssykkä sytomyssykeräykseen 220 g
joustinneulepipo sytomyssykeräykseen 45 g
myssy suvun uusimmalle jäsenelle 20 g
kauluri suvun uusimmalle jäsenelle 50 g
Arya's Water Dancer Cowl 180 g
virkattu peittotilkku 25 g
virkattu patalappu 40 g

SMC Select Reflect -langasta neulottu baskerimyssykkä sytomyssy-keräykseen, lanka ostettu elokuun aikana.

Ostin lankaa kolmesta eri kaupasta yhteensä 1950 grammaa. Kuulostaa hurjalta määrältä ja sitä se tietysti onkin, mutta nämä kaikki eivät ole jäämässä minulle, mutta en myöskään heti lahjoittanut eteenpäin niistä mitään. Kierrätysaitasta keräsin jämänyttyröitä vielä 450 grammaa. Lankaa tuli varastooni kolmelta eri ihmiseltä: kaveriltani hänen tilaamiinsa sukkiin 300 grammaa, äidiltäni Kalevala CAL -projektia varten 1200 grammaa ja sitten vielä VALTAVA paketti videopodcastini katsojalta, jossa oli lankaa 2900 grammaa. Osa langasta tulee toki heti käyttöön, kuten nuo kaverini tuomat sukkalangat, joista teen hänelle polvisukat ja säärystimet. Mutta kun kaikki varastoon tullut lanka lasketaan, niin sitä tuli yhteensä 6,8 kiloa! Kulutuksen ollessa hitusen yli 800 grammaa, niin varasto kasvoi melkein kuusi kiloa. Ei ole pelkoa, että lankavarastoni tämän vuoden aikana pienenisi :) Nykyisella kulutustahdilla se ei myöskään tyhjene ehkä ikinä, vaikka en hankkisi enää yhtään lisää lankaa...

Katia Revive -langasta baskerimyssykkä sytomyssy-keräykseen, lanka ostettu vuosia sitten :)

Muista käsityötavoitteista elokuussa sentään täyttyi jotain: tein yhden lahjoitusneuleen ja yhdet lasten sukat myyntiin, osallistuin erilaisiin yhteisneulontoihin ja sain tehtyä Vuosi väriterapiaa -työni. Kilon langankulutus ei täyttynyt enkä neulonut yksiäkään aikuisten sukkia myyntiin. Tavoite loppuvuodelle on olla ostamatta yhtään lankaa :) Vaikeaa on ollut sen päätöksesn pitäminen jo tässä syyskuun aikana, kun ihania lankoja on tullut kirpparilla vastaan ja lähikaupankin lankahyllyt huutelee.

Ei kommentteja: