12.8.17

Heinäkuun langat

Heinäkuu oli lankavarastoni kannalta hyvin samanlainen kuin kesäkuu, lankaa kulutin lähes saman verran ja lankaa tuli varastoon suurin piirtein yhtä paljon kuin kesäkuussa. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että lankavarasto on reippaasti plussan puolella verrattuna tilanteeseen vuoden alussa. Tämän innoittamana koitin asettaa itseni langanostokieltoon vähintään elokuun ajaksi, mutta sekin suunnitelma jo tuhoutui, kun tuli mahdollisuus päästä vielä kerran Silmu&Solmu-kivijalkapuotiin ennenkuin liike sulkee ovensa. Mutta ehkä sitten loppuvuoden vain kulutan lankaa enkä haali sitä yhtään enempää varastoon :) Ai mutta... minähän sain jo valtavan lankalähetyksen, jossa pelkästään siinä riittäisi kulutettavaa koko loppuvuodeksi...

Näihin sukkiin ostin seepralangan keväällä, joten harvinaisen nopeaan tuli lanka käyttöön, koska sukat itselleni valmistuivat heinäkuun aikana :) Lanka on siis Regia 4-fädig Color Zebra yksivärisellä ja tunnistamattomalla tummanruskealla langalla höystettynä. Nro 2 puikoilla tikuttelin, aloitin kärjestä ja tein jälkijättöisen kantapään.

Heinäkuun aikana lankaa kului yhteensä 715 grammaa seitsemääntoista käsityöhön:
2 x sinikirjavat vauvasukat 30 g
pinkit vauvasukat 15 g
vaaleanpunaraidalliset vauvasukat 25 g
seeprasukat itselle 120 g
6 x virkattu patalappu jämälangoista 225 g
3 x virkattu peittotilkku 75 g
meritähti-tiskirätti 30 g
Hallavaharja-huivi 100 g
Lacelere-huivi lahjaksi 95 g

Pikkuriikkisiä vauvasukkia tikutteli nopeasti, nämä ovat ihan vastasyntyneille tarkoitettuja. Lankana Trysil Garn:in vauvalanka ja kolmosen sukkapuikoille neuloin.

Lankaa varastoon tuli taas yli kaksi kiloa... Hinttalan kotiseututalon käsityötarvikkeiden kierrätysaitasta haalin lankaa yhteensä 1415 grammaa, ostin lankaa lankakaupasta 850 grammaa ja vielä kirpparilta hankin 90 grammaa lankaa. Näistä tulee siis yhteensä 2355 grammaa, joten lankavarasto kasvoi 1640 grammalla. Ei täyttynyt tavoite käyttää kilo lankaa kuukaudessa, mutta lankavarasto kyllä täyttyi entisestään :) Muista neulomistavoitteista ei täyttynyt se, että joka kuukausi pitäisi neuloa aikuisten sukat myyntiin, mutta lasten sukkia neuloin sen verran, että niillä saan kuitattua jo elokuunkin tavoitteen. Lahjoitusneuleita olen tehnyt varastoon, joten tavoite yhden muun kuin päähinen neulomisesta lahjoitukseen on täytetty heinäkuussakin. Vuosi väriterapiaa -haasteen sain viime hetkillä neulottua hallavan huivin, mutta muutoin osallistuin moneen yhteisneulontaan ja yhden sellaisen arvonnassa voitin jopa palkinnon!

Ei kommentteja: