16.4.17

Maaliskuun langat

Maaliskuun aikana tuntui valmistuvan kovin vähän neuleita ja kuukauden päätteeksi tekemäni lankalaskelma osoitti tämän tuntemuksen ihan oikeaksi. Onneksi kuitenkin myin ja lahjoitin varastostani lankaa pois, niin varasto ei päässyt kasvamaan ja vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen lankavarasto on hieman miinuksella.

Jämälangoista omalla mallilla villasukat lahjoitukseen.

Lankaa kului yhteensä 585 grammaa seitsemään eri työhön:
testineule-tuubihuivi 210 g
kolmiohuivi kimallelangasta 100 g
2 x sini-valkoiset vauvasukat 45 g
mustat Meeri-sukat karvareunalla 95 g
v.vihr-kirjavat jämälankasukat 60 g
harm-petrooli jämälankasukat 75 g

Nopsaan piti neuloa nämä sukat, koska lahjoituskohteessa tarvittiin yhdet miesten sukat.

Myin ja lahjoitin lankaa yhteensä 600 grammaa, joten kaiken kaikkiaan lankaa lähti varastosta 1185 grammaa. En siis päässyt tavoitteeseeni kuluttaa lankaa kiloa kuukaudessa, mutta lankaa kuitenkin lähti varastosta yli tuon tavoitteen. Varastoon myös tuli lankaa: ostin 400 grammaa lankaa lähinnä vauvaneuleita varten ja sain jämälankoja 350 grammaa, joten varastoon tuli lankaa lisää 750 grammaa. Loppujen lopuksi lankavarasto pieneni maaliskuun aikana 435 grammalla, mikä on ihan hyvä tulos.

Myyntiin neuloin taas tälläiset Meeri-sukat

Muita tavoitteita saavutin melko hyvin: neuloin yhdet aikuisten sukat myyntiin, neuloin lahjoitukseen muutamat sukat ja osallistuin muutamaan yhteisneulontaan. Tarkemmista tavoitteista jäi ainoastaan saavuttamatta se, että pitäisi neuloa yhdet lasten sukat myyntiin joka kuukausi. Toisaalta lahjoitukseen tarkoitetut pienet vauvasukat jäivät itselleni, kun Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -keräyksen tavoite saatiin täyteen ennenkuin ehdin omat tekeleeni keräykseen toimittaa. Eli taiden ne pikkuiset vauvasukat laittaa myyntiin ja sillä tulisi tuo viimeinenkin oma tavoitteeni kuitattua. Myös se tavoite eteni, että tänä vuonna koitan kirjoittaa ja julkaista omia neuleohjeita. Lacelere-huivin ohjeen kirjoitin ja sitä on useampi jo testineulonut. Laceleren "sisarhuivin" ohje on työn alla, se on ns. normaalin mallinen kolmiohuivi, kun Lacelere on matala kolmiohuivi. Alunperin ei ollut tarkoitus kirjoittaa ohjetta tavalliselle kolmiohuiville, mutta kun esittelin alla näkyvää kimallelangasta neulottua kolmiohuivia myös Facebookissa, niin parikin kaveriani kysyi siihen ohjetta. Joten kirjoitan ohjeen tähänkin huiviin :) Myös tämän huivin ohjetta saa minulta sähköpostitse pääsiäisen jälkeen ja tälläkin voi osallistua TieteisKALiini.  Tämäkin huivi saa nimensä Tähystä tuulenpuolta -kirjassa olevan paikan mukaan.


2 kommenttia:

mummo kirjoitti...

Hyvin on tavoitteet saavuttanut. Onnea siitä!

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno huivi tuo harmaakin.