6.3.17

Helmikuun langat

Tammikuussa lankaa kului enemmän kuin tuli varastoon ja saman piti tietysti jatkua helmikuussa. Hyvä suunnitelma kariutui siihen, että sain paljon lankaa. Omilla lankaostoksilla ja yritykseni lankavarastosta käyttöön otetuilla langoilla olisi kulutus voittanut varastoon tulleet langat. Mutta ihania lankoja sain, en voi valittaa :) Tammi-helmikuun lankakulutus on myös suurinpiirtein sama kuin vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana varastoon tulleiden lankojen grammamäärä.

Jämälankasukat, jotka menivät jo lahjoitukseen. Halusin käyttää raidoittuvia jämälankoja pois ja testata mielessä ollut sukkamallia. Tykkään paljon lopputuloksesta!

Helmikuussa tein varsinaista neuletta ja yhden jatkopalan:
2 x pipo bambulangasta 100 g
baskeri bambulangasta 70 g
neonpinkki pussyhat-pipo 65 g
2 x pinkki pussyhat-pipo 100 g
3 x vaaleanpunainen pussyhat-pipo 150 g
jatkopala mieheni pipoon 5 g
2 x jämälankasukat musta-harmaa 135 g
2 x jämälankasukat oranssi-vihreä 135 g
lasten pinkit Meeri-sukat 65 g
2 x hihatin/bolero itselle 180 g

Sytomyssy-keräykseen neuloin vielä ihan helmikuun alussa kolme päähinettä, kaikki ovat bambulangasta. 

Kulutusta yhteensä siis 1005 g ja lisäksi lahjoitin 100 g lankaa, joten varasto pieneni 1105 grammalla. Mutta varastoon tuli lankaa 1655 grammaa! Tästä määrästä ostin itse vain 175 g ja otin yritykseni varastosta käyttöön 300 g. Kaikki loput 1180 grammaa lankaa sain. Voitin kahdessakin arvonnassa lankaa, sain jämälankoja neljältä käsityötutulta, äitini toi kirpparilta ostamiaan lankoja ja sitten sain vielä videopodcastini fanipostina lankaa. Lankavarasto kasvoi siis helmikuussa 550 grammalla. Kun tammikuussa lankavarasto pieneni hitusen isommalla grammamäärällä, niin vuositilastoni on juuri ja juuri miinuksella - kokonaista 35 grammaa :)

Puolet neulomistani pussyhat-pipoista, lankana on Novitan 7 Veljestä. Kirjoitan tähän itselleni muistiin, että nro 3 pyöröpuikko, alussa 80 silmukkaa, sekä joustinta että suoraa osuutta 25 krs. 

Käsityötavoitteeni täyttyivät hyvin helmikuussa: kulutin vähintään kilon lankaa, neuloin aikuisten ja lasten sukat myyntiin (oikeasti tammikuussa olin neulonut kahdet myytävät aikuisten sukat, joista toiset laskin nyt helmikuulle), neuloin vähintään yhden lahjoitusneuleen, joka on jotain muuta kuin pipo (helmikuun villasukilla on tämä tavoite täytetty jo toukokuulle saakka), osallistun Vuosi väriterapiaa -haasteeseen ja osallistuin muutoinkin moneen käsityöhaasteeseen tai yhteisneulontaan. Täysin suunnittelematonta oli kuuden pussyhat-pipon neulominen. Tuttuni kertoi neulovansa niitä Yhteisvastuu-keräyksen myyntituotteiksi ja kun niillä tuntui olevan menekkiä, niin kysyin, jos hän tarvitsee apua pipojen neulomisessa. Sopivia lankoja sattui olemaan sen verran varastossa, että kuusi pipoa tuli helposti niistä, ehkä olisi vielä yhteen pinkkiin pussyhat-pipoon langat riittäneet, mutta aika loppui kesken. Sain vielä itse toimitettua pipot perille, kun vietin viikonlopun kaverini kotikaupungissa ja matkalla sinne halusin jo neuloa muuta :)

Ei kommentteja: