5.5.15

Kahteen kertaan neulottu, kolmeen kertaan päätelty

Kun meillä vielä oli lähikirppari, niin ostin sieltä edullisesti ihanaa lankaa yhden vyyhdin. Katselin lankaa ainakin puoli vuotta, että mitä siitä oikein tekisin. Huiviksihan se halusi ja käytin muutaman illan ohjeiden selailuun. Lopulta ohjeeksi valikoitui Allegretto Ullasta. Aloitin huivia, kun piti katsoa miehen kanssa curlingin MM-kisoja. Tauoilla kiireesti vilkuilin ohjetta ja piirsin kaaviota itselleni muistiin. Sitten neuloa posotin piirtämäni kaavion mukaan, vaikka jossain kohdassa mielessä kävi pieni epäilys, että tuleeko tällä ohjeella nyt oikeasti kolmion mallinen huivi. 

Ei tullut. Huomasin sen, kun olin päätellyt huivin ensimmäisen kerran. Käsissäni oli hieman salmiakin mallinen tekele, jonka kyllä sai kaulansa ympärille kiedottua, mutta ei se kolmiohuivi ollut. Vaikka olen neulonut useampia niskasta aloitettuja huiveja, niin ei mielessä käynyt, että lisäykset joka toisella kerroksella pelkästään reunoissa ei riitä... En sentään ollut ehtinyt katkaista lankaa. Onneksi tämä lanka (Colinette Mohair Colorway) oli yllättävänkin helppoa purettavaa mohairlangaksi. Ensimmäisestä epäonnistuneesta huivista en ottanut kuvia ennen purkamista.


Muutamat alun kerrokset säästin purkamiselta, koska ne olin tehnyt ihan ohjeen mukaan. Uusi yritys ja nyt muistin lisätä sekä reunoissa että keskellä. Isoilla puikoilla huivi eteni sutjakkaasti. Arvoin pitkään, että teenkö ohjeessa olevan erillisen reunuksen vai en. Lopulta päätin olla tekemättä, vaikka etsin jo sitä varten sopivaa yksiväristä mohairlankaakin. Mittailin lankaa, jotta sitä riittäisi varmasti päättelykerroksen tekemiseen. Viimeisiä silmukoita päätellessäni huomasin, että lankaa jää reilusti eli laskelmissani oli jotain pielessä. Tarkoituksena oli käyttää koko vyyhti mahdollisimman tarkkaan. Purin taas päättelykerroksen ja muutaman muunkin kerroksen, jotta saisin reunaan sopivasti aina oikein kerroksia. Huivilankaa näytti jäävän muutama metri jäljelle ja ajattelin aloittaa päättelyn sillä ja jatkaan sitten päättelyn loppuun yksivärisellä langalla, kun huivilanka loppuu. Ehdin päätellä kolmion toisen lyhyen sivun puoliväliin saakka, kun totesin, että kesken kaiken vaihtuva päättelykerroksen lanka on kyllä ruman näköinen. Eikun taas purkamaan päättelyä... Mietin uudemman kerran, josko sittenkin tekisin huiviin erivärisen reunuksen. Tässä kohtaa pelattiin SM-liigan viimeistä finaaliottelua, jota olisin halunnut seurata, mutten vaan uskaltanut. Jännitykseltäni en kuitenkaan pystynyt keskittymään minkään reunan neulomiseen, joten päätin päätellä koko huivin yksivärisellä mohairlangalla. Huivilankaa jäi sitten muutama metri ja yksivärisen päättelykerroksen kauneutta pohdin pitkään, mutta lopulta päätin, että nyt se saa olla tuollainen. 


Loppujen lopuksi olen tyytyväinen huiviin, vaikka sen teko takkusi pahemman kerran. Ihan ohjeen mukaan en tehnyt toisella kertaa. Ohjeessa on kerrokset aina oikeaa reikäkerroksen molemmin puolin, mutta itse tein sellaisen vain reikäkerroksen jälkeen. Reunuksen tosiaan jätin pois ja mielestäni huivi on nätti ilman sitäkin. Huivi ei kuitenkaan ole ollenkaan minun väriseni, joten täytyy alkaa kysellä kavereilta, josko jonkun värimaailmaan tämä osuisi :)

Ei kommentteja: