15.5.11

Tempauksia

Taas on monen monta käsityötempausta, joihin aion osallistua. Ja jos en muuten ennätä osallistua, niin nyt ainakin mainostan niitä :)

Näille loppuvuodesta 2008 neulomilleni lapasille on käynyt köpelösti. Toisen vauvalapasista hukkasin ihan itse ennenkuin se ehti mihinkään vauvakasssiin tms. Lapsukainen sentään ehti käyttää anarkia-lapasiaan, mutta niistäkin hukkui toinen päiväkodin metsäretkellä.

Vaaka ry:n vuoden 2011 käsityö on lapanen. Kaikenkokoisille ja -näköisille kädenlämmittimille on tarvetta, peukalottomista pikkulapasista aina isoihin rukkasiin. Ainoa vaatimus on, että nämä kädenlämmittimet peittävät sormetkin kokonaan. Kässäkavereilleni tiedoksi, että olen toinen lapaskerääjistä ja otan kädenlämmittimiä vastaan ainakin Turun ja Nokian seutuvilla vuoden loppuun saakka :) Vaaka ry kerää edelleen myös villasukkia.

Nokialla toimivan Lankaruudun Tehdään hyvää yhdessä 2011 -projektin tavoitteena on saada junasukat kaikille vuoden 2012 aikana syntyville nokialaisvauvoille. En ole koskaan tehnyt junasukkia, mutta nyt on hyvä syy sellaiset neuloa :) Yksi lanka on jo katsottuna valmiiksi, ehkä kesällä pääsen neulomaan. Ja tähänkin keräykseen voin sukkia toimittaa, jos vaikka joku turkulainen kässäkaveri haluaa nokialaisvauvoja muistaa.

Jo toisen neulekirjansa julkaissut Kristel on ehtinyt pistää pystyyn myös Villaa ylle -keräyksen. Aikuisten, etenkin miesten, neuleita otetaan vastaan syyskuun loppuun saakka.

Solidaarisuussilmukat-seura tekee ja toimittaa lämpimiä asusteita Libanoniin palestiinalaispakolaisten leireille. Solidaarisuussilmukoilla on myös Facebook-ryhmä. Ja jos toukokuun aikana ennätätte Kallion kirjastoon Helsingissä, niin siellä on aihetta sivuava valokuvanäyttely Shatillan lapset.

Ne ainoat sivarisukat, jotka ehdin neuloa. Näistä piti tulla noin 43 kokoiset, mutta venahtivat 46-47 kokoisiksi :)

Sivarisukka-keräys on tänäkin vuonna. Viime vuonna sain ihan viime hetkillä tehtyä yhden parin. Jos nyt aloittaisin ajoissa, niin voisin vaikka tuplata viime vuoden saavutukseni :)

Ilmastosukkatempaus kaipaa lisää sukkia! Löysin tämän keräyksen viime joulun alla enkä silloin ehtinyt ilmastosukkia neulomaan, mutta nyt aion aktivoitua. Saiskohan tässä toivoa, että kenelle kansanedustajalle neulomani sukat päätyvät :)

Ei kommentteja: