12.11.10

Look who's dancing now

Tunnelmaan pääsemiseksi voi laittaa tämän soimaan taustalle :) Tosin sillä ei ole mitään tekemistä SYTYCK-lajini eli suomalaisen kansantanssin kanssa :D Mutta kun olen muutenkin eksynyt vähän harhapoluille, niin ei taustamusiikinkaan tarvitse olla ihan justiinsa.

SYTYCK-neuleeni on edistynyt kantapäihin saakka. Ja pysähtynyt siihen, koska mietin, millaiset kantapäät teen. Hieman pelkään, että valitsemani lanka kuluu helposti puhki ja siksi haluaisin vahvistetut kantapäät. En ole vielä kovin monia sukkia tehnyt kärjestä aloittamalla ja niihin kaikkiin olen neulonut tiimalasikantapäät. Jotta SYTYCK-sukissa olisi haastetta, niin haluaisin opetella jonkin erilaisen kantapään. Ja kun kantapäistä on sitten joskus päästy, niin seuraava haaste on pohjelevennykset. En ole koskaan ennen niitä tehnyt. Mitään ohjetta näihin sukkiin ei ole, joten olen lipsahtanut myös koreografiksi. Palmikkoa harjoittelin vähän yhteen pipoon, mutta ei näyttänyt kivalta siinä, joten purin harjoitustyön aloitelman. Opettelin palmikon kieputuksen ilman apupuikkoa Ullan ohjeilla ja käytän tätä tekniikkaa vasemmalle kiertyvissä palmikoissa. Oikealle kiertyvästä palmikosta en saa mielestäni tarpeeksi nättiä ilman apupuikkoa. Tosin en siinäkään käytä varsinaista apupuikkoa, vaan siirtelen silmukoita edelliselle puikolle odottamaan.

2 kommenttia:

upa kirjoitti...

Kivan näköistä sukkaa olet tekemässä. Minäkin olen joskus opetellut sukan neulomisen kärjestä alkaen, sittemmin myös varresta aloittaen.

MysteryKnitter kirjoitti...

That sock looks nice.