11.10.10

Kaulahärpäkkeitä

Muutamia vuosia sitten kävin useinkin Viipurissa shoppailemassa ja lankaakin tietysti tuli ostettua. Osa langoista pääsi heti käyttöön, osa on odottanut varastoissa jotakin huippuideaa. Viime keväänä ihastuin yllättäen turkoosiin väriin ja muistin, että jotain turkoosi-kirjavaa mohairlankaa olen ostanut Viipurista. Kaivoin siis langat esiin. Tarkempi tarkastelu osoitti, että toisessa langassa on paremminkin vihreää kuin turkoosia punertavien sävyjen kanssa. Toinen lanka taasen oli turkoosia vihertävänkeltaisen kanssa. Infosin löydöstä ystävääni, joka myös on tykästynyt turkoosiin ja häntä onneksi kiinnosti turkoosi-kellertävä, kun itse tykästyin enemmän vihertävä-punertavaan lankaan :) Lupasin etsiskellä sopivia huivimalleja näille langoille. Syyskuun ekana viikonloppuna tarvitsin matkaneuletta ja pikaisen pohdinnan jälkeen nappasin mukaan mohair-lankani ja Lacy Baktus-ohjeen.

Tämä on taasen tasoa "ihan kiva". Baktus oli kyllä mukava neulottava, mutta ehkei lankavalinta ollut ihan kaikkein paras. Lankaa tähän meni 75 grammaa, joten jäljellä oli vielä 125 grammaa ja etsiskelin lisää huiviohjeita. Sain kesällä synttärilahjaksi Pints and Purls -kirjan ja sitä selaillessani ihastuin Ruff Neck Warmer -ohjeeseen. Kuva alkuperäisestä ohjeesta löytyy The Independent Stitch -blogista.

Tämäkin on "ihan kiva". Alkuperäisestä ohjeesta on lähinnä idea. Silmukoita on puolet vähemmän kuin ohjeessa, puikot ovat isommat ja sileän oikean tilalla tein helmineuletta. Lankaa hupeni vain 40 grammaa. Samaisesta Pints and Purls -kirjasta otin ohjeen seuraavaankin mohair-huiviin: Tie-On-One Scarf:

Tykkään! Tämä on enemmän kuin "ihan kiva" :D Tehty aikalailla ohjeen mukaan, paitsi vähän pienemmillä puikoilla. Pints and Purls -kirjan luokituksen mukaan tätä pitäisi kyetä neulomaan vielä kahden drinkin jälkeen, mutta olen vähän eri mieltä. Neuloin alkua ihan vain kahden kahvikupillisen jälkeen ja unohdin tehdä toisen napinläven. Tosin olen sitä mieltä, että huivissa vähän turhaan tehdään kahdet napinlävet. Toiset ovat sitä varten, että niiden kohdalle kiinnitetään solmiamisnauhat. Ompelin sen yksinäisen napinläven kiinni ja tein sen kohdalle ekan solmiamisnauhan. Lankaa tähän söpöiseen kaulahärpäkkeeseen meni vain 25 grammaa eli mohairlankaa on edelleen jäljellä. Aloitin siitä kämmekkäitä, koska varastoissani ei ennestään ole mitään näiden huivien kanssa sopivia asusteita. Todennäköisesti lankaa on jäljellä vielä kämmekkäiden jälkeenkin ja sitten taidan virkata siitä vielä kukkasia, joita voi kiinnittää vaikka baskeriin :)

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Minusta kaikki kolme ovat tosi hienoja.

Helinä kirjoitti...

Onpas kaunis huivikolmikko. Minun mieleeni tosiaan kaikki nämä mutta kaikista eniten pidän myös tuosta viimeisestä. Ihana!

MysteryKnitter kirjoitti...

Pretty scarves!