31.8.10

Variation on a frill

KIP-päivänä aloitin yhden Kesäyön Hullutus -työn, joka piti saada valmiiksi hieman alle kuukaudessa. KIPpailin Nokialla Lankaruudussa ja hyvissä ajoin ennen julkineulontapäivää kävin katselemassa siellä lankoja ja etsimässä mekkooni sopivaa väriä. Kaksi lankaa pääsi loppusuoralle ja kun kotona asiaa pohdin, niin päätin, että kyllä kesähuivi pitää neuloa puuvillasta. Langaksi valikoitui Almina kauniin ruskeana. Sopivaa ohjetta suorakaiteen malliseen huiviin etsiskelin Ravelrystä ja päädyin muutamia vuosia sitten Knittyssä julkaistuun ohjeeseen: Variation on a frill.

Sen verran muokkasin ohjetta, että saumakohta tuli keskelle huivia. Ohjeessa saumakohta tulee toisen frillan ja varsinaisen huiviosuuden väliin. Innolla aloitin huivia ja KIP-päivän kuluessa pääsin jo pudottelemaan frillan silmukoita. Muutaman päivän päästä iski epäilys, että onko puuvillahuivi sittenkään sopiva tarkoitukseensa. Jos vaikka on kylmää ja sateista tuttavapariskunnan hääpäivänä, niin harva puuvillahuivi hiattoman mekon päällä ei mitään lämmitä. Varmuuden vuoksi aloitin akryyli-villa-sekoitteesta toista huivia... Kesäkuu meni ja helteet alkoivat. Kun juhlapäivään oli enää muutama vuorokausi, minulla oli kaksi keskeneräistä huivia. Sääkarttojen tutkimisen jälkeen päätin tehdä puuvillahuivin äkkiä valmiiksi ja ehdin silittää sitä vielä häitä edeltävänä päivänä. Lopulta juhlapäivä oli niin lämmin, että huivi oli hartioilla vain juuri sen aikaa, kun olimme kirkossa.


Huivi on "ihankiva", muttei sen enempää. Puuvillalangasta huivin neulomista oli kiva kokeilla, mutten siihen erityisemmin ihastunut. Ohje on selkeä ja lopputuloksesta tykkään, vaikka välillä oli vähän puuduttavaa neuloa suoraa huiviosuutta. Lankaa tähän meni 148 g. Olin varannut ohjeen mukaiset 200 g ja vielä yhden kerän sitä varten, että virkkaisin huiviin sopivan käsilaukun. Nooh, käsilaukun ompelin, kun ei virkkaamiselle jäänyt aikaa :) Sata grammaa ruskeaa puuvillalankaa jää siis odottelemaan ensi kesää, jos silloin keksisin siitä jotakin.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

How pretty scarf!