21.10.09

Revontulia

Jos olen pysynyt laskuissani mukana, niin alla on yhdeksäs ja kymmenes neulomani Revontuli-huivi. Nyt pidän hetken taukoa, mutta kaksi huivia lisää on taas pyydetty. Lankavarastoon Revontulien neulominen on vaikuttanut niin, että vironvillat mahtuvat jo niille varattuihin laatikoihin eikä keriä ja vyyhtejä enää tarvitse säilyttää epämääräisissä muovipusseissa. Mutta lankojen värivalikoima alkaa olla vähissä, joten pakkohan tässä on suunnitella langanostomatkaa Viroon :)

Vironvillaa 179 grammaa, pari kerrosta enemmän kuin ohjeessa ja tehty reikäisempänä versiona ja muutenkin kehittämilläni helpotuksilla. Tätä neuloessa vanhat bambupyöröni sanoivat sopimuksensa irti ja lohkeilivat ilkeästi kaapelin ja puikko-osan kiinnityskohdasta. Pakko oli siis ostaa uudet pyöröt ja sainkin hyvän syyn kasvattaa Knitpicks-kokoelmaani :)

Tämä on neulottu siitä vähän paksummasta vironvillasta. Kaikki aikaisemmat Revontulet ovat olleet villalankaa, jonka "kokomerkintä" on 8/2 ja tässä taisi olla merkintänä 6/2. Juu, minun pitäisi tietää, mikä tuon "kokomerkinnän" oikea nimi on, mutta eipä nyt tule mieleen... Lankaa meni 206 grammaa ja sitä jäi pikkuinen nöttönen, tein niin pitkälle kuin lankaa riitti. Tämä on hivenen pienempi kuin muut Revontulet ja paksummasta langasta johtuen kerroksia on aika paljon vähemmän kuin muissa neulomissani Revontuli-huiveissa.

3 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kovin on kauniita nuo Revontulet :)

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi! Ja ihanat värit!

Mari kirjoitti...

Kiitoksia molemmille!