1.4.09

Maaliskuussa kului lankaa

...ihan kivasti :) Tosin sitä myös tuli varastoon "ihan kivasti".

Lankaa kului näihin:
"Helyjä hangella" huivi 125 g
sininen Revontuli-huivi 170 g
5 x kravatti yht. 35 g
3 x vauvan myssy yht. 112 g
Meeri-sukat karvareunalla 75 g
vihreä-kirjavat sukat 77 g
vihreä-beige-kirjavat sukat 76 g
vihreä-raidalliset sukat 75 g
toiset vihreä-raidalliset sukat 81 g

Kulutusta siis 826 grammaa. Erityisen onnellinen olen siitä, että kaikki vihreät sukat on neulottu jämälangoista ja epämääräisten myttyröiden neulominen aina helpottaa oloani :)

Mutta se varaston lisäys: Nordiasta lankaa 1125 grammaa, Menitasta 450 grammaa, Viron reissulta 1306 grammaa. Yhteensä siis 2881 grammaa lisää lankaa. Tosin Menitasta ostetut Nalle-langat annoin heti mummulleni sukkien neulomista varten, vironvilloista kahdelle vyyhdille on käyttökohde selvillä ja Nordiasta ostetuista langoista olen jo yhden huivin tehnyt ja toinen on puikoilla. Seliseli, varaston lisäys on kuitenkin yli kaksi kiloa :)

Kolmas Revontuli-huivi valmistui ja meni heti tilaajalleen. Muistin viime hetkellä napata kuvia huivista :) Liukuvärjättyä vironvillaa meni 170 g. Kerällä näytti ettei langassa ole kovin suuria värieroja, mutta kyllähän tuossa kuitenkin on selkeät raidat. Puikkoina 5,5 bambupyöröt kuten ennenkin ja ohjeen mukaan tehty. Paitsi lopusta jätin yhden kerroksen pois, koska lanka näytti uhkaavasti loppuvan. Ehkä siitä olisi tullut vielä tarvittava kerros, mutta en halunnut ottaa riskiä, että joudun purkamaan langan loppumisen takia. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin olisin varmaan koittanut neuloa ihan ohjeen mukaan loppuun. Mutta kun olin luvannut toimittaa huivin lauantaina tilaajalleen, niin en perjantai-iltana enää halunnut tuhlata aikaa purkamiseen.
Seuraava vihreä-sävyinen Revontuli on jo puikoilla. Se on sopiva reissuneule, kun lähden viikonlopuksi Venäjän puolelle. Aikaa neulomiselle pitäisi olla: ensin junalla Turusta Helsinkiin, Helsingistä junalla itärajalle, rajalta pikkubussilla Suojärven suuntaan ja sitten samaa reittiä takaisin. Varmuuden vuoksi otan kyllä sukkalankaakin mukaan, jos huivin neulominen ei joka hetki huvita tai se jopa valmistuu reissun aikana. Revontulien neulominen ei kuitenkaan tähän lopu, jonossa on tällä hetkellä vielä kaksi muuta Revontulea ja langatkin niihin valmiina. Koskahan neuloisin sen itselleni?

EDIT: lankaostoksista oli unohtunut kokonaan Reijusta hamstraamani kerät, joita oli yhteensä 1950 grammaa... Onnetonta, ei edes kahta kiloa lankaa :)

Ei kommentteja: