10.4.07

Tee itse

Tuon niminen lehti on ilmestynyt ainakin 70-luvulla. Pääsiäisenä olen siivoillut mm. mummuni vintillä ja sieltä löytyi kasa Tee itse-lehtiä. Hauskoja ohjeita, osa toteuttamiskelpoisia ja hyvinkin muodikkaita. Sitten on taas tekniikoita, joihin nykyisin ei taida saada materiaaleja. Vai onko joku tehnyt valumuovista koriste-esineitä?
Kuvassa muutama toteuttamiskelpoinen ohje >

Eikös vasemmassa laidassa oleva malli näytä raskaana olevalta? Luulen kyllä, että hänellä on vain hame hieman vyötärön yläpuolella ja hameessa on turhan runsan poimutus :) Hartioilla oleva huivi on kolmion mallinen, vaikka se ei kuvassa kovin hyvin erotu. Huivi on Florica-lankaa ja sitä suositellaan neulottavaksi "puikot n:o 3 (tai 3)" Hmm, kolme tai kolme :) Varsinaisessa ohjeessa mainitaan myös "ylivetämisen kavennus", joka ainakin omiin korviini kuulostaa vähän oudolta.
Keskellä oleva poncho on tehty kahdesta suorakaiteen mallisesta joustinneule-palasta ja ihan vastaavia on nytkin lehdissä. Lankavaihtoehdot eivät tosin ole ihan tuttuja: Novita Vip tai Vilukissan Villa tai Ilves Sportti.
Oikella olevaan sydän-pikkulaukkuun on varsin hauska selostus: "Hyvä laukku hippaan on tälläinen olan yli koko ajan mukana riiputettava malli. Silloin sinun ei koskaan tarvitse olla huolissasi, miten laukkusi käy, kun lähdet jytäämään." Näin siis kuvailtiin söpöä laukkua vuonna 1977 ja on niin houkutteleva teksti, että ajattelin tehdä tuollaisen :D

2 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Hippailu/jytälaukku! Pakkohan se on tehdä :D

MysteryKnitter kirjoitti...

Hippaaminen tarkoittanee bailaamista nykykielellä, ja ylivetämisen kavennus on ylivetokavennus. Näin minä sen ainakin näkisin.