4.11.06

Sofia eli sovellutusfifistä nro 2Ekan Fifi-sovellutuksen tein melkein kaksi vuotta sitten suorakaiteen mallisena. Nyt on työn alla kolmion mallinen samettilangasta. Tässä versiossa sovellutusta on vain se, että neulon koko ajan oikeaa. Ekassa sovellutuksessa sovelsin myös muotoa, huivin päät olivat kolmion malliset ja reunat siksak-mallista.
Lanka on Borgs Vävgarnner Ab:n puuvillaista samettilankaa, toivottavasti kaksi vyyhtiä eli 200 grammaa riittää. Lanka on marinoitunut varmaan joitakin vuosia laatikossa. Samaa lankaa oli myös luonnonvalkoisena kätköissäni, olen joskus muinoin ostanut näitä kudontaa varten. Mutta kun kudonnat ovat jäissä kangaspuiden puutteen vuoksi, niin ihan hyvä käyttää lankaa muuhun.
Kuvassa ehkä hieman kimmeltää huivin aloituksen alla kullattu pyöröpuikko. Ostin Seinäjoen Käsityö-messuilta tosiaan kullatut nelosen pyöröpuikot :)

3 kommenttia:

Helka Riionheimo kirjoitti...

Hauska nähdä ainaoikea-Fifi. Olen itsekin tuuminut kokeilla sitä joskus, sillä nurjien kerrosten neulominen tympii ja ainaoikealla saisi rullautumattoman kahdelta puolelta käyttökelpoisen mallin. Ja kivaltahan tuo minusta näyttääkin!

AnneM kirjoitti...

aika kivannäköistä tulee tuolla ainaoikeallakin ;) Ja se musta-harmaa (?) huivi näyttää kivalta, täytyykin kokeilla ;)

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno on huivi! Ei voi muuta sanoa. En uskaltaisi kokeilla. Menisin kuitenkin laskuissa heti sekaisin.