17.8.05

Nyt kyllä aktivoidun

Ja alan taas päivittämään blogia hieman useammin. Työt on vieneet aivan kaiken ajan, mutta nyt pitäisi helpottaa. Tuossa yksi päivä kuvasin kesän lankaostoja ja tehtyjä töitäkin eli kuvia on odotettavissa.
Virkattu poncho valitettavasti lähti niin nopsaan tilaajalleen, etten ehtinyt edes kuvaa ottaa. Mutta hieno siitä tuli. Lisäsin yläreunaan kiristysnyörin, että poncho varmasti pysyisi päällä. Sen verran painava siitä tuli, että voi kapeilta harteilta vaikka tippua muuten :)
Helteillä en jaksanut pahemmin pidellä lankoja käsissäni ja siksi nyt on kiire neuloa hahtuvahousuja. Kolmet pienet Poutapilvi-hahtuvat olen neulonut tässä parin viime viikon aikana, vielä yhdet pienet pitäisi ahkeroida perjantaihin mennessä valmiiksi ja sitten vaihdan isompien hahtuvapökien neulomiseen. Lisää hahtuvalankaakin pitää tilata, kun kesällä ostin vain värillisiä ja nyt tarvittaisiin ihan valkoista. Ai niin, neuloinhan minä yhdet harmaa-valkoisetkin hahtuvahousut, jotka lahjoitan Kestovaippayhdistyksen Turun osaston esittelykassiin.
Vapaa Valinnasta ostetusta Gioco-langasta aloin virkata huivia. Yhden ihan suoran huivin olen tuosta langasta virkannut ja se käväisi pesukoneessa huopumassa. Nyt teen vähän erimallista huivia eli siihen tulee kolmion malliset päät ja siksak-reunat. Lankaa tuohon tuntuu uppoavan ihan reilusti. Pari kerää olen käyttänyt ja huivi on ehkä puoli välissä. Huivin virkkaus oli työmatka-käsityönäni, mutta nyt on ollut pakko neuloa hahtuvahousuja myös bussissa.
Suuria suunnitelmia riittää taas, kunhan saisin nuo rästihomma tehtyä joskus. Yksi neuletakki on tilattu, sitten pitäisi ommella iso kasa täyttövaippoja ja pienempi kasa flanellivaippoja, mieli tekisi virkata hahtuvalangasta kaikenlaista. Ja jossain välissä pitäisi varautua syksyn/joulun myyntitapahtumiin eli neuloa ainakin pieniä villasukkia. Onneksi syyskuu on taas yhdestä työstä lomaa ja kuvittelen, että silloin teen kaikkea. Syyskuulle pitäisi mahduttaa myös langanhankintamatka Tallinnaan - ja Viipurissakin olisi kiva käydä pitkästä aikaa. Oikeesti en varmaan tarvisi yhtään lisää lankaa tai kangasta, mutta kun niitä on niin kiva ostella ;) Yrityksen nimiin hankin taas yhden kangaspakan lisää, kohta on meidän kylmiö on ihan täynnä lankalaatikoita ja kangaspakkoja...
Käsityötreffeille en ole ehtinyt tänä vuonna ollenkaan, alkaa olemaan vieroitusoireita. Jospa syksyn tullen sekin asia korjaantuisi. Taas kerran olen päättänyt, että tänä syksynä alan harrastamaan jotain oikeesti. Tarkoitus olisi ostaa jumppakortti ja ilmoittautua venäjän kurssille. Samaa suunnittelin vuosi sitten, mutta jäi silloin toteutumatta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Giocoko huopuu koneessa? Mun mielestä siinä oli konepesumerkki... (mutta sittenhän sitä voisi testata villahousuihin... kun se sininen on niin kivan väristä...)

Minä olen päästänyt oman gioconi marinoitumaan oikein rauhassa, ehkäpä se sitten joskus jalostuu joksikin oikein upeaksi...

AnneV kirjoitti...

Eiku vyötteessä on nimenomaan käsinpesumerkki. Gioco huopuu aivan sairaasti, mutta mä ainakin tykkään syntyvästä huopumisjäljestä. Kivasti jää ne peruslankaa kiertävät värijutskat näkyviin. Blogissani vilahti hiljattain Giocosta huovutettu laukku, joka ennen huovutusta muistutti lähinnä neekerimuumia. Kädensijatkin (ts. Ihanitsessäkin mainitsemani 'kannunkahvat') on jo huovutettu ja asennettu paikalleen. Tässä olis taas opetus, että valmiit työt pitäis aina esitellä. Jotenkin mulle on vaan se ideointi ja tekeminen tärkeämpää kuin lopputulos.

Anonyymi kirjoitti...

No voi vee. Tosiaan, kädenkuva löytyy! Olipa homma mennä kaivamaan neljänneksi alimmasta ja takimmaisesta laatikosta lankoja (no, eräiden lankavarastoihin verrattuna sehän on ihan pukkujuttu)... Juuri aamulla järjestelin tuota lankanurkaa ja löysin kaikkea kivaa unohtamaani. Onneksi en ole päätynyt samoille asuinsijoille AnneV:n kanssa, voisi olla, että olisin konkurssissa tai sitten viettäisin onnellisia päiviä langoilla pehmustetussa, nurkattomassa huoneessani...

Nythän voinkin syssymmällä sitten neuloseklla kivoja villiksiä noista Giocoista, kun en sitä villapaitaa saanut koskaan aloitettua...
Miten IHMEESSÄ olen taas missannut jotain noin oleellista?!

dangelo56lidia kirjoitti...

damn good blog, check out mine http://juicyfruiter.blogspot.com, comments always welcome!

MysteryKnitter kirjoitti...

Joskus pitää katsoa huolella ne merkinnät.