16.11.04

Keskeneräiset käsityöt

En vielä ihan osaa lisätä kuvia tänne, joten nyt voisi olla sopiva hetki listata keskeneräiset käsityöt. Kaikkia ikuisuusprojekteja en varmaan edes muista. Kuulun siis niihin ihmisiin, joilla on monta työtä yhtä aikaa menossa. Valmista tulee, jos on pakko, mutta varsinkin omaan käyttöön tulevat jäävät usein kesken, kun tulee kiireellisempiä juttuja.

Ikuisuusprojekteja:
1. Musta pooloneule itselle 7 Veljestä langasta, hioissa punasävyisiä raitoja kaikista mahdollisista langanlopuista. Idean tähän neuleeseen sain syksyllä 1998... Hiat valmistuivat nopeasti, mutta sitten homma pysähtyi. Takakappaleesta puuttuu vähän ja sitten pitäisi enää koota paita ja neuloa se kaulus.
2. Ommeltu tilkkupeitto on aloitettu kai vuoden 1996 keväällä. Innostuin jonkin kirjan perusteella kokeilemaan tilkkutöitä ja heti piti aloittaa parisängyn peitosta. Ompelin pikkuisia kolmiotilkkuja yhteen isommiksi neliöiksi ja nämä taitavat olla kohta kaikki valmiina. Tilkkutilkkujen väliin tulee yksivärisiä tilkkuja sitten joskus.
3. Kaikenlaisia ompeluksia on paljon kesken: kangaskasseja, koristetyynynpäällisiä, jne.
4. Anopin kangaspuissa on ollut pellavainen vohvelipyyheloimi pari vuotta. Olemme yhdessä sitä kutoneet, mutta oma vauhtini on vaan hidastunut koko ajan. Kunhan tuo loimi joskus loppuu, niin tilalle laitetaan shaaliloimi ja se toivottavasti kudotaan pois nopeammin. Varastossa muhii jokunen kilo kasvivärjättyjä lankoja, jotka haluaisivat muuttua shaaliksi.

Työn alla nyt:
1. Pitkälahkeiset vaippahousut hahtuvalangasta ovat menossa testikäyttäjälle kunhan valmistuvat ja toivottavasti joskus valmistan näitä myös myyntiin.
2. Kaulahuivi musta-valkoisesta Rustic-langasta joululahjaksi on ehkä puolivälissä. Virkkasin tuosta langasta ensin pipon ja koska lankaa oli useampi kerä, niin ajattelin tehdä pipolle kaveriksi kaulahuivin. Huivi on helmineuletta ja mielestäni oikein kivan näköinen.
3. Pörröpipot joululahjaksi ovat päättelyä vaille valmiit. Pipojen kaveriksi tulee sormikkaat, joissa on samaa pörrölankaa ranteiden kohdalla. Ostin siis valmiit sormikkaat ja neulon niihin pätkän pörrölangalla.
4. Keskeneräisiä Vaaka-tilkkuja tulee aina jostain vastaan, nyt näyttää olevan kesken ainakin yksi virkattu tilkku. Lisätietoja Vaakan tilkkupeitto-projektista täältä
5. Kestovaippoja pitäisi ommella, jotta puodissani olisi myytävää.
6. Lanka-, kangas- ja tarvikevaraston selvittely ja pakkaaminen pitää hoitaa myös, koska olemme muuttamassa parin viikon sisällä. Kuka kumma on täyttänyt vinttivarastomme, makuuhuoneen kaapit ja myös keittiön kaappeja kaikella käsityötavaralla? Ja mitä ne kaikki askartelutavarat tekevät eteisen kaapissa?

Hommaa siis riittää, mutta nyt tämä nettipäiväkirja vie ajan ja energian. Jos nuo ylläolevat linkit toimivat, niin enää pitää opetella vain se kuvien lisääminen. Käsitöistä on vähän hankala kertoa ilman kuvia...

2 kommenttia:

MysteryKnitter kirjoitti...

Hyvinhän sinulla menee tuon podcastin kanssa! Hienoja lankoja! Ja johan on kukkia nettikaupassa! En ole moisia ennen nähnytkään. Olet kyllä kekseliäs ja luova, se täytyy sanoa.

MysteryKnitter kirjoitti...

Keskeneräisiä riittää minullakin. Ja aloittamatta on vaikka kuinka monta, voi kun tietäisitkin!