29.2.16

Asustesettejä lahjoitettavaksi

Helmikuun tavoitettani, että joka päivä pitää saada joku neule valmiiksi, koitin täyttää tekemällä asusteita hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi. Samalla koitin käyttää lankavarastosta jämiä ja outoja lankoja pois. Lankalaatikossa on pyörinyt muutaman vuoden useampi kerä vihreää ja hyvin paksua lankaa. Kerran koitin siitä jo pipoa tehdä, mutta oli ihan liian tönkkö mielestäni. Johonkin tämä lanka kuitenkin pitää saada käytetttyä :) Lopulta päätin erotella langan kaksi säiettä toisistaan ja sitten olenkin saanut käytettyä sitä jo melkein kaksi kerää näihin asustesettihin. Ainakin kaksi kerää samaa lankaa on vielä jäljellä, joten asustesettejäkin saan siitä tehtyä vielä ainakin pari :)


Ensin vihreää lankasäiettä ihan pelkältään lapasiin ja pipoon. Koitin tehdä sen verran isot, että mahtuu isommallekin pojalle. Peukalo näyttää kuvassa suhteettoman isolta muuhun lapaseen verrattuna, mutta ei se mieheni käteen näitä sovitellessa ihan noin pahalta näyttänyt :)


Sitten halusin kokeilla raidoitusta, jonka jäin Pujoliivin blogissa. Siellä tosin on raidoitettu monella värillä, mutta minä tein tälläistä kaksiväristä. Tämä olikin jo ihan tarpeeksi vaativaa kirjoneuletta minulle :) Vihreän lankasäikeen kaverini on tummansinisiä Seiskaveikan jämiä.


Broken seed -sukkia olen nähnyt paljon blogeissa ja sitäkin halusin testata. Aikas kivat tuli lapasista ja pipostakin tällä neuleella, jonka toiset suomentaa rikottu helmineule ja toiset taasen räjähtänyt helmineule. Näissäkin vihreän lankasäikeen kaverini tummansininen Seiskaveikka. Enää ei jäänyt paljon tummansinisiä 7 V -nyttyröitä!


Sitten unohdin hetkeksi vihreän langan ja neuloin valmiiksi one row lace scarf:in, jonka olin aloittanut ehkä vajaa vuosi sitten. Huiville tein kaveriksi baskerimyssykän. Neuloin myssykkää lauantai-iltana UMK-finaalia katsoessa. Sen verran jänskätti tuo finaali, että unohdin tehdä myssykkään toisen lisäyskerroksen :) Huomasin tämän vasta kavennuksia tehdessä, kun ei mennytkään kerroksien silmukkamäärät ihan niinkuin piti. Onneksi tuo lanka on sen verran "lötköä", että baskerin lötköttää, vaikkei siinä ole niin paljon silmukoita kuin yleensä. Ja kuvasta päätellen huivissakin on virhe... Silmukoita pääsi kerran karkaamaan puikolta ja sen seurausta on varmaan tuo virhe, kun en ole ihan oikein saanut poimittua langankiertoja takaisin. 

Näistä seteistä kaksi ensimmäistä matkasi jo eteenpäin, kaksi seuraavaa jäväät ehkä odottamaan ensi joulua :) 

22.2.16

Helmikuun patalaput

Himo näiden patalappujen tekemiseen ei osoita hiipumisen merkkejä :) Katselen uusia väriyhdistelmiä, vaikka edellinen patalappu on vielä kesken ja sitten on kiire tehdä se edellinen valmiiksi, jotta pääsen tekemään uutta ja eriväristä. Jämälankoja näihin kuluu hitaasti, mutta varmasti ja valmiit patalaput lähtevät yleensä melko nopeasti eteenpäin. Yhden tammikuussa valmistuneen patalapun olen jättänyt odottamaan sopivaa hetkeä, että annan sen lahjaksi ystävälleni, mutta kaikki muut tänä vuonna valmistuneet patalaput ovat jo matkanneet eteenpäin. Nämä kaikki alla olevat patalaput lähtivät erään yhdistyksen arpajaisiin voitoiksi.

Ensimmäiseksi valmistui ruskasävyinen patalappu, sitten ruskearaidallinen.

Seuraavaksi merihenkinen sini-valkoinen patalappu ja sitten taas ruskea.

Ja kun ruskeat langat olivat esillä, niin tein vielä kolmannenkin ruskeasävyisen patalapun ja sitten yhden patalapun, jonka värivalikoima lähti puna-musta-harmaa-kirjavasta sukkalangan pätkästä. 

16.2.16

Päähine päivässä, kaksi parhaassa


Helmikuun ensimmäisenä päivänä valmistui heti kuukauden ensimmäinen käsityö. Tein jämälangoista tutulla mallilla baskerimyssykän. Tähän upposi useampi keränloppu mm. kauan lankalaatikossa pyörinyt monivärinen ja nypyllinen lanka. Lopputulos oli yllättävänkin kivannäköinen :)


Viime vuonna sain pariinkiin kertaan kaveriltani kassillisen lankoja. Juuri ennen joulua tulleessa paketissa oli mm. vaaleanpunaista paksuhkoa akryylilankaa. Ihan pelkästä akryylista en halunnut nyt pipoja tehdä, joten yhdistin näihin ohuita villaisempia lankoja. Vasemmalla olevassa pipossa on hieman pörröistä harmaata lankaa ja oikeanpuoleisessa valkoista ohutta villalankaa. Nämä pipot syntyivät yhdessä illassa ja samalla katsoin netistä Haluatko miljonääriksi -ohjelmia :) Kuva napattu kiireessä, kun viime lauantaina pilkahti aurinko hetkeksi näkyviin. Pipot on siksi vähän vinksin ja vonksin. Nämä menivät heti lahjoitusneuleiden kekoon ja pääsevät eteenpäin jo ensi viikonloppuna.

10.2.16

Tammikuun langankulutus

Jo aiemmin valmistunut huivi Novitan Tico Tico -langasta, jonka pingotin vasta tammikuussa. Oli vähän pakko, koska tämä piti saada lahjapakettiin :)

Tammikuu oli melko hiljainen valmistuneiden töiden osalta. Helmikuulle laitoinkin sitten itselleni kovat tavoitteet: en osta yhtään lankaa ja joka päivä pitää valmistua jotakin, yksi lapanen tai sukka riittää kuitenkin päivän saldoksi. Nooh, en tietenkään ole pysynyt tavoitteessani noissa valmistuvissa töissä, osaltaan siksi, etten ole muistanut pitää käsityötä kaikkialla mukana ja osaltaan siksi, että olen vaan hidas. Mutta tammikuun kulutukseen siis tuli nämä:

2 x maitokahvin värinen baskerimyssykkä 120 g
1 x musta-kirjava baskerimyssykkä 65 g
2 x virkattu jämälankapatalappu 88 g
1 x vihreät lapaset lahjoitukseen 60 g

Kulutusta yhteensä 333 grammaa, mutta aikaisemmin unohtuneita lankaostoja oli 385 gramman edestä. Joten vuosi alkoi lankavaraston kasvulla. Senkin vuoksi koitan nyt helmikuussa olla ostamatta lankaa ja kuluttaa sitä sen sijaan mahdollisimman paljon.


Tälläisetkin valmistui tammikuussa, mutta menivät kuvan ottamisen jälkeen purkuun... Tarkoitus oli käyttää tuo aniliininpunainen alpakkalanka loppuun. Jossain kohtaa totesin, ettei se lopu ellen tee todella pitkiä varsia. Olin siis aloittanut kärjestä nämä. Tein ensin toisen sukan valmiiksi ja sitten vasta aloitin toista enkä näköjään muistanut miten olin ensimmäisen aloittanut, koska kärkien harmaat osat ovat ihan erimittaiset... Ja vaikka työn edetessä näitä mittailin ja vertasin joululahjaksi tekemiini sukkiin, niin näistä tuli ISOT. Paljon isommat kuin piti. En oikein usko, että kukaan 45-kokoa käyttävä mies haluaa tälläisiä sukkia. Tai siis nämä menisivät vielä isompaankin jalkaan, koska alpakka ei kovin joustavaa ole. Otin juuri itse käyttöön alpakkasukat, jotka olivat mittailujeni mukaan kokoa 35/36 ja muutaman käyttökerran jälkeen eivät meinaa pysyä 37/38 kokoisessa jalassani. Mutta nämä onnettomat sukat, joita väkersin koko tammikuun muuttuivat takaisin langaksi ja ehkä otan pienemmät puikot ja jonkin tiukemman mallin. Tai teen jotain ihan muuta näistä langoista.