26.9.05

Hahtuvapökistä en eroon pääse

Niitä teen aina vaan. Viimeksi oli niitä isompia työn alla ja nyt tein sarjan erikokoisia ihan uudella värityksellä. Sitten palasin taas tuttuihin väriyhdistelmiin, työn alla S-kokoiset Poutapilvet ja L-kokoiset Patinat :)
Sieltä Viipurista ostin taas pari kassillista lankaa. Ensin ns. tavaratalon ns. lankaosastolta karvalankoja, villalankaa ja pastellisävyistä viskoosi-sekoitelankaa. Sitten torilta villasekoitelankoja kymmenen vyyhtiä. Osa noista on onneksi äitini, mutta ihan kivasti kasvoi taas omatkin lankavarastot.
Anoppi tilasi Suomi-pipon uusimmalle lapsenlapselleen ja sen mitoittamista pohdin yhden illan. Olen tehnyt kaksi Suomi-pipoa ja niiden on ollut tarkoitus olla aikuisten kokoa... Mutta toinen kyllä on meidän Aleksilla ollut käytössä jo reilun vuoden vanhana eli ei ihan aikuisten kokoa :)
Ompelukone on hurissut myös, hitaasti ja varmasti valmistuu täyttö- ja flanellivaippoja ja kaikenlaisia imuosia vaippoihin. Ensi lauantaina on Turussa Perhe Emon Suojassa-tapahtuma, jossa olen myymässä ja sinne pitäisi saada tehtyä tuotteita. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Mammakeitaan sivuilta.
Ja mainostetaan nyt mahdollisille turkulaisille lukijoille, että "meidän" puodista saa nyt hahtuvalankaa ja vähän muitakin lankoja. Siis Iloinen Maapallo osoitteessa Yliopistonkatu 12a. Hyllyssä on vaihteleva valikoima värjättyjä lankoja ja luonnonvärisistä valkoista, harmaata, ruskeaa ja luonnonmustaa. Virolaista hahtuvalankaa on paria eri väriä, mutta toivottavasti niiden valikoima laajenee. Tuo virolainen lankafirma mainostaa, että värejä ja väriyhdistelmiä on 70... Tuskin maltan odottaa värikärttojen näkemistä :)
Tähän kaupalliseen tiedotteeseen päätän tällä kertaa.

9.9.05

Surffailua käsityöblogeissa

Tiny Winy Knitting Blog on minulle ihan uusi tuttavuus. Sieltä löytyi linkki How Weird Are You-testiin. Tulokseni on tässä:

You Are 50% Weird

Normal enough to know that you're weird...
But too damn weird to do anything about it!


Ja samasta blogista löytyi myös linkki testiin, jossa voit testata, kuka filmitähti olisit:
HASH(0x8d7928c)
Which Silver Screen Siren are you?

brought to you by Quizilla

Katsastin nyt myös uusimman Knittyn ja erityisesti tämä malli ihastutti. Mutta ei noin pitsisenä eikä tuon värisenä. Jos jossain on samantyyppinen neule yksinkertaisempana, niin saa vinkata. Jotain pientä kivaa ekstraa siinä voisi olla, mutta "se jokin" voisi tietty olla erikoinen lankakin.

8.9.05

Villahousuja, villahousuja

Ne siis ovat täyttäneet päiväni edelleen. Tarkemmin sanottuna hahtuvahousut ja nyt tosiaan isomman kokoisina. Parit isot pökät on tehty ja lisää isoja pitäisi puikotella. Hahtuvalankaakin tilasin ison laatikollisen eli ei pitäisi ihan heti loppua. Jotain sähläsin värinumeroiden kanssa, koska lähetyksessä oli muutama yksivärinen kiekko, vaikka niiden piti olla liukuvärjättyjä. Mutta eiköhän niistäkin jotain keksi. Tai sitten kaupittelen jollekin :)
Mistä voinkin siirtyä sujuvasti ihan toiseen aiheeseen eli huutonettiin. Siis www.huuto.net Siellä olen viettänyt hyvinkin tiiviisti aikaani viikon verran. Ehkäpä pistän lankavarastoni ns. ylimääräiset kerät sinne myyntiin, että saan hankkia lisää. Ensi viikonloppuna suuntaan pitkästä aikaa Viipuriin ja eiköhän sieltä taas tulla lankakassin kanssa takaisin. Viime kerralla (mistä on melkein vuosi aikaa) löysin tavaratalon tapaisesta lankaosaston tapaisen ja sinne aion nytkin mennä tutkimaan. Ja reissuun otan tietysti käsityön mukaan, että hotellissa on jotain tekemistä illalla. Kun muut veivaa humppaa ja ties mitä hotellin baarissa, niin minä katselen lauantai-illan laatuohjelmia telkkarista ja neulon. Pitäisköhän laittaa tiukka nuttara päähän ja paheksua kaikkia, jotka eivät vietä iltaa samoin kuin minä.
Käsityötapaamisiin en ole valitettavasti ehtinyt ollenkaan, seuraava Turun tapaaminen on juuri ensi lauantaina ja siksi sekin jää väliin. Nyyh, mun on ihan ikävä neulomista kahvikupin äärellä... Mutta jospa vielä joskus! Viimeksi suunnittelin, että syksyllä alan harrastamaan jotain ihan oikeesti ja se suunnitelma edistyy, sillä kahdellekin venäjän kurssille jo ilmoittauduin. Toinen on muutaman kerran aakkoskurssi ja toinen nettikurssi.
Kuvia lupailin viimeksi, mutta vieläkään niitä ei näy. Tulevat kun tulevat, ainakin ne on jo olemassa, mutta blogiin siirtäminen tökkii. Pesukoneessa huovutetusta Gioco-huivista on kuva ainakin otettu. Jos sen löydän, niin koitan ensi tilassa laittaa tänne.
Hahtuvahousujen lisäksi oikein muuta ei ole valmistunut. Vähän olen näperrellyt kestovaippoja Vaakalle lahjoitettavaksi, viimeistellyt pari kantoliinaa myyntikuntoon ja aloitellut kangaskassien ompelua. Hankinnatkin olen koittanut pitää kurissa, mutta taas on kangaspakka tilauksessa.
Teksti on kohta sellaista tajunnan virtaa, että paras lopetella, kellokin on jo reilusti yli puolen yön.