6.7.05

Jotain edistystä - ainakin lankavarasto kasvaa!

Viimeisimmässä viestissä mainittu virkattu kesähattu on valmis. Siis se ihan perushattu on valmis, mutta lisään siihen kukkasia, kunhan löydän jotain kivaa lankaa kukkasten virkkaamista varten.
Juhannusaaton aattona pistin oman puodin ajoissa kiinni ja menin lankaostoksille, koska ystäväni tilasi virkatun ponchon ja siihen piti saada lankaa. Samalla tuli ostettua kymmenen kerää ale-korista sekalaisia lankoja, kartiolla turkoosia samettilankaa ja toinen kerä Echo Lux-lankaa omaa kesätoppia varten. Eli lankavarasto lihoi taas 1,250 kilolla. Eikä tämä tähän lopu... Ystävän ponchoa varten ostettu lanka ei riittänytkään, joten menin viime maaanantaina ostamaan toisen kartion eli 250 g sitä lisää. Onneksi kyseinen lankakauppa on kohta viikon verran kiinni kesälomien vuoksi, joten en pääse sinne ostoksille.
Turussa oli taas Keskiaikamarkkinat ja sinnekin menin vain lankaa ostamaan. Neljä kiekkoa eli suurin piirtein 800 g kirjavia hahtuvalankoja Rintalan Tilan kojusta. Että siis lankavarasto on kasvanut yli kahdella kilolla viime viestin jälkeen. Varastosta on kulunut lankaa vain tuohon virkattuun ponchoon ja hahtuvahousuihin. Yhdet ruskea-kirjavat hahtuvahousut sain vihdoinkin valmiiksi, olivat lahkeita vaille valmiit varmaan monta viikkoa. Seuraavat hahtuvapökät ovat työn alla, mutta ei näissä hellelukemissa paljon jaksa villalankaa pidellä käsissään. Ponchoa virkkaan mustasta puuvillalangasta, joten senkin tekeminen auringon paisteessa voi käydä turhan kuumaksi touhuksi. Varsinkin kun tekele on sen verran iso jo, että painaakin jonkin verran. Malli on uusimmasta Modasta, ohjeessa neulottu Mandarin Petit-langasta, mutta päädyin käyttämään toista lankaa ja tätä toista lankaa kuluukin paljon enemmän. Vaikka mielestäni laskin, että olisivat aika samanvahvuisia. Ponchon olen päättänyt saada valmiiksi tällä viikolla, samaten nuo yhdet hahtuvahousut.
Uusia hahtuvalankoja en muuten heti pääse käyttämään, koska ne ovat tällä hetkellä autokorjaamolla. Suoraan lankaostoksilta lähdin reissuun ja auto hajosi hyvin pian Turun jälkeen ja ihan kaikkea tavaraa autosta en jaksanut raahata korvaavaan kyytiin. Joten hahtuvat jäivät autoon ja viettävät nyt aikaansa tosiaan korjaamolla :)
Pikkaisen olen saanut ommeltua:kuusi täyttövaippaa ja taittoflanelleja parikymmentä. Keskeneräisiä kestovaippoja on vaikka kuinka paljon, pitäisi kerralla tempaista ne kaikki valmiiksi. Jostain syystä aina jää viimeiset ompeleet ja muutenkin viimeistelyt roikkumaan.
Nooh, onhan noita muitakin keskeneräisiä hommia. Viime viikonloppuna kaivoin esiin villapaidan, joka on ollut tekeillä seitsemän vuotta... Samalla löytyi pinkit puuvillalangat, joita olen etsinyt. Kahta eri lankaa, mutta ihan samaa pinkkiä vai olisikohan se enemmänkin aniliininpunaista. Molemmista olen kertaalleen tehnyt topin, mutta en tykkää lopputuloksesta, joten puran molemmat. Ja etsin taas uuden mallin ja taas aloitan ja taas jätän kesken ja taas puran. Eipä lopu lanka tällä systeemillä!